17.9.22

Καιρός: Σάββατο με υψηλές θερμοκρασίες...


...,υγρασία και λίγες νεφώσεις...
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας σήμερα Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, με τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και την υγρασία να θυμίζουν περισστέρο καλοκαίρι...

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη Μακεδονία τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στο βόρειο Ιόνιο (περιοχή Κέρκυρας – Παξών) και την Ήπειρο μετά το μεσημέρι είναι πιθανό τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους ισχυρά και να σημειωθούν χαλαζοπτώσεις.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και πιθανώς στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά να σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βορειοδυτικά, όπου θα φτάσει τους 32 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας στα ηπειρωτικά τους 33 με 35 βαθμούς και κατά τόπους στην ανατολική Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: