2.9.22

Σε επιφυλακή ο ΣΥΡΙΖΑ για τον εκλογικό νόμο...


Σε μια περίοδο με έντονη πολιτική κινητικότητα, τα «ραντάρ» του ΣΥΡΙΖΑ είναι κλειδωμένα προς τρεις κατευθύνσεις:...

• Ο σχεδιασμός για τη ΔΕΘ στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα είναι στην κορυφή της ατζέντας. Και χθες στελέχη από το think tank και το οικονομικό επιτελείο βρέθηκαν στον 7o όροφο της Κουμουνδούρου, καθώς σιγά σιγά θα αρχίσει να διαμορφώνεται το κυβερνητικό πρόγραμμα που θα παρουσιάσει ο πρόεδρος του κόμματος στις 17 του μήνα στο «Βελλίδειο». Οι τομεάρχες βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο που έχει αναλάβει τον γενικό συντονισμό.

• Ο πρώην γραμματέας του κόμματος έχει επιφορτιστεί και έναν άλλο σημαντικό ρόλο, καθώς θα είναι ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στην εξεταστική επιτροπή, που πιθανότατα θα ξεκινήσει τις συνεδριάσεις της στις αρχές της άλλης εβδομάδας. Στην αξιωματική αντιπολίτευση είναι αποφασισμένοι να αναλαμβάνουν συνεχώς πρωτοβουλίες για το θέμα των παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ. Σε αυτή τη γραμμή κινήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, που επισκέφθηκε την ΑΔΑΕ, ζητώντας να απαντηθεί το ερώτημα εάν υπάρχουν και πόσα πολιτικά πρόσωπα, βουλευτές ή ευρωβουλευτές, που έχουν τεθεί σε νόμιμη επισύνδεση, τουλάχιστον τα τελευταία δύο χρόνια. Επιχειρώντας να φέρει την κυβέρνηση σε δύσκολη θέση, ο ΣΥΡΙΖΑ περιμένει τη συνδρομή του προέδρου της Βουλής ώστε τα κινητά τηλέφωνα των βουλευτών να ελεγχθούν.

• Οι δημόσιες τοποθετήσεις βουλευτών της «γαλάζιας» παράταξης για αλλαγή του εκλογικού νόμου, αλλά και οι συζητήσεις που πραγματοποιούνται στο «γαλάζιο» στρατόπεδο για αυτό το θέμα έχουν θέσει σε απόλυτη ετοιμότητα τον ΣΥΡΙΖΑ. Η πλειοψηφία στην αξιωματική αντιπολίτευση δεν πιστεύει πως ο πρωθυπουργός θα ακυρώσει το εκλογικό σύστημα που ψήφισε χωρίς καν να το εφαρμόσει. Ωστόσο προετοιμάζουν μια νέα σφοδρή σύγκρουση αν η Ν.Δ. κινηθεί σε αυτή την κατεύθυνση...

Aντώνης Αντζολέτος

Η Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: