1.9.22

Μύλος με τα Ειδικά Δικαστήρια...


Αντα Ψαρρά

Μεγάλη ανακατωσούρα παρατηρείται με τις δικαστικές έδρες οι οποίες θα διευθύνουν τα δύο ταυτόχρονα Ειδικά Δικαστήρια που αποφάσισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τη βοήθεια και του... ΚΙΝ.ΑΛΛ. Ηδη ανώτατοι δικαστικοί που κληρώθηκαν καλούνται να δικάσουν και στις δύο έδρες, αφού δεν βγαίνουν οι αριθμοί.

Ως γνωστό, όσοι δικάσουν έπρεπε να έχουν προαχθεί στις ανώτατες θέσεις πριν από την ημερομηνία έκδοσης του πορίσματος και φαίνεται ότι υπάρχει σοβαρό έλλειμμα εφόσον ήδη -όπως με αγωνία πληροφορούν τα κυβερνητικά ΜΜΕ- κάποιοι παραιτήθηκαν από την εκδίκαση της μίας υπόθεσης.

Αυτό βέβαια δεν έχει προηγούμενο μια και αφενός πρώτη φορά γίνονται δύο Ειδικά Δικαστήρια ταυτόχρονα και αφετέρου, όπως ορίζουν το Σύνταγμα και ο σχετικός νόμος, προβλέπονται πάντα αναπληρωτές για την απευκταία περίπτωση που κάποιος δικαστής ή ο εισαγγελέας εν μέσω της ακροαματικής διαδικασίας παρουσιάσει κώλυμα και χρειαστεί να αποχωρήσει. Ενώ όμως δεν ήταν σαφές ούτε το ποιο όργανο θα αποφάσιζε για το αίτημα αποχής των 5, τελικά το θέμα λύθηκε ως διά μαγείας με την απόφαση συνεδρίασης του Ειδικού Δικαστηρίου σε συμβούλιο με μέλη τους αναπληρωτές (!) των δικαστών που υπέβαλαν αίτημα αποχής.

Το αίτημα των δικαστών, που αν μη τι άλλο πιστοποιεί σοβαρότητα εκ μέρους τους μια και αντικειμενικά είναι δύσκολο να παρίστανται σχεδόν ταυτόχρονα σε δύο Ειδικά Δικαστήρια, έγινε δεκτό και τώρα θα κληρωθούν νέοι δικαστές για την υπόθεση του Νίκου Παππά. Κι αυτό διότι στην υπόθεση Παπαγγελόπουλου/Τουλουπάκη (στην οποία το πόρισμα προηγήθηκε κατά έναν χρόνο) δεν υπάρχουν διαθέσιμοι ανώτατοι δικαστικοί που να μην έχουν συνταξιοδοτηθεί και να έχουν προαχθεί πριν από το Ιούλιο του 2020, οπότε θα υπήρχε κίνδυνος να μην μπορέσει να συγκροτηθεί το Ειδικό Δικαστήριο. Αλίμονο!

Συμμερίζεται λοιπόν ο καθένας την αγωνία της κυβέρνησης για την ομαλή διεξαγωγή των δύο Ειδικών Δικαστηρίων που θα δώσει επιτέλους νέα τροφή στα κανάλια και λίγο ακόμα χρόνο στην κυβέρνηση του «Κυριάκος gate». Πώς αλλιώς θα μπορέσουν να γεμίσουν τον τηλεοπτικό διαφημιστικό χρόνο της κυβέρνησης, συνεχίζοντας χωρίς εναλλακτική να αποσιωπούν τις συνεδριάσεις της Βουλής, την εξεταστική για τις παρακολουθήσεις και τον κόλαφο των «ανθελληνικών» διεθνών μέσων ενημέρωσης;...

Η Εφημερίδα των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια: