19.9.22

Ο κ. Σκρέκας ως «δάσκαλος που δίδασκε»...


Αλλη μια επίδειξη συνέπειας και αριστείας για το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας… Αποφάσισε την 1η Ιουλίου να οριστούν ενεργειακοί υπεύθυνοι στις δημόσιες υπηρεσίες, ζήτησε αυτοί να τοποθετηθούν παντού εντός 7 ημερών και επέλεξε τους δικούς του 77 ημέρες αργότερα, στις 15 Σεπτεμβρίου…

Και αυτό συνέβη, παρά το γεγονός ότι ο... υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας είχε βγει, μία εβδομάδα νωρίτερα (7/9/22), μαζί με τους Μάκη Βορίδη και Θεόδωρο Σκυλακάκη και «κουνούσαν το δάχτυλο» κυρίως στους δήμους και στους φορείς εκείνους που δεν όριζαν υπευθύνους.

Τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας στο Δημόσιο ανακοινώθηκαν από την 1η Ιουλίου με κοινή υπουργική απόφαση Σκυλακάκη, Σκρέκα, Βορίδη και Πιερρακάκη. Ακολούθησαν εγκύκλιοι προς όλες τις υπηρεσίες για να οριστούν «εντός 7 ημερών» οι υπεύθυνοι που θα παρακολουθούν την τήρηση των μέτρων.

Στη συνέντευξη Τύπου της 7ης Σεπτεμβρίου ο Μάκης Βορίδης σημείωσε με αυστηρότητα ότι, σε σύνολο 2.495 δημόσιων φορέων, μόνον 221 είχαν εκπληρώσει την υποχρέωση αυτή ενώ απείλησε με αναστολή προσλήψεων όσους δεν δείξουν συνέπεια.

Ο κ. Σκρέκας δεν τοποθετήθηκε σχετικά σε εκείνη τη συνέντευξη. Ισως να ήξερε ότι το δικό του υπουργείο, αν και επισπεύδον, δεν έχει ολοκληρώσει την τοποθέτηση των υπευθύνων καθώς η απαραίτητη απόφαση βγήκε οκτώ μέρες αργότερα, στις 15 Σεπτεμβρίου.

■ Πάντως, ο ίδιος υπουργός, ο Κ. Σκρέκας, έσπευσε χθες χωρίς καθυστέρηση να απαντήσει στα όσα σχετικά με την ενέργεια εξήγγειλε από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Τον κατηγόρησε για «αυταπάτες» λέγοντας ότι «μοίρασε αφειδώς χρήματα που δεν μπήκε στον κόπο να εξηγήσει πού θα τα βρει, επιχείρησε δυστυχώς να εξαπατήσει τους Ελληνες πολίτες με όσα είπε για τη ΔΕΗ και απέδειξε ότι δεν γνωρίζει την κυβερνητική μας πολιτική, αφού εξαγγέλλει ως δήθεν νέα πολλά από τα προγράμματα της κυβέρνησής μας που ήδη υλοποιούνται»...

Άρης Χατζηγεωργίου

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: