9.6.22

Χυδαίες επιθέσεις και απειλές κατά της ζωής του Γιάννη Μπουρνού...



Την οργισμένη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ και του ίδιου του βουλευτή Λέσβου έχει προκαλέσει μια οργανωμένη εκστρατεία στοχοποίησης με χυδαιότητες και απειλές από δεξιά και ακροδεξιά τρολ του διαδικτύου, στη σκιά της αντιπαράθεσης για τις εν κρυπτώ αποστολές όπλων στην Ουκρανία.

Η... οργανωμένη επίθεση έρχεται δύο μόλις ημέρες μετά την προσπάθεια στοχοποίησης του διασώστη Ιάσονα Αποστολόπουλου, στη σκιά των αποκαλύψεων για τις παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών από τις ελληνικές αρχές.

Το χρονικό της χυδαίας επίθεσης

Λίγες μόλις ώρες μετά την πρωτοφανή κίνηση του υπουργού Άμυνας να αποκαλέσει τις Ένοπλες Δυνάμεις «ελβετικό τυρί» και να προσπαθήσει να επιβάλει «σιωπητήριο» στα επιτελεία, την ώρα που αρνείται να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για τις αποστολές όπλων προς την Ουκρανία, ξέσπασε κατευθυνόμενη οργή στο Twitter προς τον Γιάννη Μπουρνού αναπληρωτή τομεάρχη Εξωτερικών του κόμματος.


Αφορμή αποτέλεσαν δηλώσεις του βουλευτή Λέσβου για πυραύλους Stinger και οβίδες πυροβολικού κατά την αντιπαράθεση στη Βουλή, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί το προσβλητικό hashtag #προδοτη_μπουρνους και μέσω αυτού ακροδεξιά και δεξιά τρολ να εκτοξεύουν τρομακτικές απειλές, να ζητούν κρεμάλες, να μιλούν για προδοσία, αλλά και να δίνουν στη δημοσιότητα προσωπικά στοιχεία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόκειται, πάντως, για πληροφορίες που είναι διαθέσιμες δημόσια, μιας και δημοσιεύθηκαν πρόσφατα στο διαδίκτυο, αλλά και σε ρεπορτάζ του «Ριζοσπάστη». 

Η Ν.Δ. στο άρμα της στοχοποίησης

Την χυδαία επίθεση και τις απειλές κατά του Γ. Μπουρνού έσπευσε να εκμεταλλευτεί μικροπολιτικά η Νέα Δημοκρατία με τον εκπρόσωπο του κόμματος, Τάσο Γαϊτάνη να τον κατηγορεί για ανεύθυνη στάση και να επιρρίπτει ευθύνες στον Αλέξη Τσίπρα.

Η ανακοίνωση Γαϊτάνη, υιοθετεί, εμμέσως πλην σαφώς, τα όσα αναφέρουν τρολ του διαδικτύου και επισημαίνει «Είναι αδιανόητο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μπουρνούς να αποκαλύπτει δημοσίως δεδομένα που αφορούν την Εθνική Άμυνα της χώρας. Μπροστά σε αυτή την ανεύθυνη στάση, ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να μείνει σιωπηλός, αλλά πρέπει να αποδοκιμάσει δημοσίως τον βουλευτή του. Σε τόσο κρίσιμα θέματα είναι καθήκον όλων να δείξουν τη μέγιστη υπευθυνότητα».

Τι απαντά ο ίδιος, η αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

Απάντηση για τη στοχοποίησή του έδωσε διαδικτυακά ο ίδιος ο Γιάννης Μπουρνούς υπογραμμίζοντας «μετά το πρωτοφανές,επικίνδυνο ατόπημα του ΥΠΕΘΑ να χαρακτηρίσει διάτρητο το στράτευμα συκοφαντώντας αξιωματικούς για δήθεν "διαρροές πληροφοριών" στην αντιπολίτευση,10άδες φιλοκυβερνητικά accounts με στοχοποίησαν επειδή έθεσα καίρια ερωτήματα για την άμυνα των νησιών μας...»


Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Νάσος Ηλιόυπουλος, ζητώντας από τον πρωθυπουργό να πάρει θέση και επισημαίνοντας πως εάν συμβεί κάτι στον βουλευτή, θα έχει εκείνος της απόλυτη ευθύνη.

Η δήλωση

Την ημέρα που ο υπουργός Άμυνας αρνήθηκε να απαντήσει σε μια σειρά κρίσιμα ερωτήματα για την εν κρυπτώ αποστολή όπλων στην Ουκρανία, τον κίνδυνο αποδυνάμωσης της εθνικής άμυνας και την επικίνδυνη εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο και επιτέθηκε με αδιανόητο τρόπο στα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, τα ακροδεξιά τρολ του Μεγάρου Μαξίμου στοχοποιούν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννη Μπουρνού με απειλές για τη ζωή του, την οικογένειά του και δημοσιεύουν ακόμα και τη διεύθυνσή του. 

Το ερώτημα προς τον κ. Μητσοτάκη είναι σαφές: 

Επικροτεί ή αποδοκιμάζει τη στοχοποίηση και τις χυδαιότητες περί προδοσίας εναντίον του βουλευτή και αναπληρωτή Τομεάρχη Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία;

Ας έχει υπόψη του ότι για οτιδήποτε συμβεί θα έχει την απόλυτη ευθύνη.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: