29.6.22

Κατάμουτρη κοροϊδία...


Οπως επισήμανε χθες και ο Αλ. Τσίπρας, δεν είναι τυχαίο ότι αυτή τη στιγμή δύο Ανεξάρτητες Αρχές είναι σε πορεία σύγκρουσης με την κυβέρνηση. Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Και δεν πρόκειται για Αρχές που είναι ανεξάρτητες με την ουσιαστική έννοια του όρου.

Η διοίκηση της ΡΑΕ τοποθετήθηκε από την... παρούσα κυβέρνηση τον Ιούλιο του 2020, συνεπώς τα πρόσωπα που την αποτελούν είναι επιλογή της. Όσο για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, οι πολίτες θυμούνται το πρωτοφανές πραξικόπημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη με το οποίο απομακρύνθηκε η προηγούμενη διοίκηση στο μέσον της θητείας της, για να τοποθετηθεί νέα.

Τώρα, αυτές οι διοικήσεις έρχονται σε ευθεία σύγκρουση με την κυβέρνηση. Και το ζήτημα είναι εξαιρετικά σοβαρό, καθώς αφορά τα πιο σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος αυτή την περίοδο: την κερδοσκοπία στο ρεύμα και το πρόβλημα της ακρίβειας.

Είναι προφανές ότι, όσο κι αν η κυβέρνηση προσπάθησε να ελέγξει την κατάσταση με τις νέες διοικήσεις, τα ντιλ με τις εταιρείες και οι καταστάσεις διαπλοκής είναι πλέον εκτός ελέγχου. Και αυτό είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Την ώρα που οι καταγγελίες από τις Ανεξάρτητες Αρχές εκθέτουν σε τέτοιο βαθμό την κυβέρνηση, ο εκπρόσωπός της μιλά για «το μεγαλύτερο πρόγραμμα κοινωνικής στήριξης στην Ευρώπη». Κοροϊδεύουν κατάμουτρα τον κόσμο που υποφέρει. Και αυτό είναι κάτι που οι πολίτες δεν πρόκειται να ξεχάσουν...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: