30.6.22

Προσκλητήριο στο ΠΑΣΟΚ...


Στη συστηματική καλλιέργεια προεκλογικής ατμόσφαιρας επιδίδονται τα κυβερνητικά στελέχη, σε αντιδιαστολή με τον πρόσφατο πρωθυπουργικό ισχυρισμό ότι κανείς υπουργός δεν έχει κατεβάσει... τα μολύβια. Χθες, ο Άδ. Γεωργιάδης άνοιξε το παράθυρο των κυβερνήσεων συνεργασίας, μετά τη δεύτερη κάλπη, λέγοντας πως αν η Ν.Δ. δεν κατακτήσει την αυτοδυναμία, μόνο με το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να σχηματίσει κυβέρνηση. 

Γαλάζιοι αξιωματούχοι δεν κρύβουν τη δυσαρέσκειά τους για την τοποθέτηση του υπουργού Ανάπτυξης. Οι ένοικοι του Μαξίμου επιχειρούν να επανατοποθετήσουν τον πήχη -μετά τις μεθεπόμενες εκλογές- στον στόχο της αυτοδυναμίας, θεωρώντας πως ο πρωθυπουργός εξέπεμψε μήνυμα ηττοπάθειας όταν αναφέρθηκε στην προοπτική συγκρότησης συμμαχικής κυβέρνησης.

Η Ν.Δ. φιλοδοξεί άλλωστε, μέσω της πόλωσης και της προσπάθειας ανασύστασης του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου, να απορροφήσει τους κεντρογενείς ψηφοφόρους που φλερτάρουν με το ΠΑΣΟΚ. Υπό αυτό το πρίσμα, η κυβέρνηση προσπάθησε να επαναφέρει χθες το... φόβητρο του 2015. Ο Γ. Οικονόμου, σχολιάζοντας την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στη Βουλή, ισχυρίστηκε ότι οι πρωταγωνιστές του 2015 παραμένουν αμετανόητοι, ίδιοι και απαράλλαχτοι. Απέφυγε ωστόσο να υπεισέλθει στην ουσία των θεμάτων -αναφορικά με την ενέργεια και τα εθνικά ζητήματα- που ανέδειξε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. υποστηρίζοντας ότι «η τοξικότητα, τα ψέματα και η μικρότητα δεν θα μας παρασύρουν».

Συν τοις άλλοις, η οδός Πειραιώς, απαντώντας σε ανάρτηση του επικεφαλής του ΜέΡΑ25, ισχυρίστηκε ότι ο υπουργός Οικονομικών και asset του Αλ. Τσίπρα Γ. Βαρουφάκης, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ, εξακολουθούν να υπερασπίζονται όσα έπραξαν το 2015. Υπενθυμίζεται ότι -στη σκιά της λαϊκής δυσαρέσκειας ελέω ακρίβειας- ο κυβερνητικός μηχανισμός και τα φιλικά μίντια επιχειρούν να παρουσιάσουν τον στόχο της προοδευτικής διακυβέρνησης που προτάσσει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σε «μέτωπο Τσίπρα-Βαρουφάκη».

Η Κεραμέως ξέχασε τα κενά στους εκπαιδευτικούς

Παράλληλα, σε υπουργικό επίπεδο επιχειρείται ο εξωραϊσμός της κοινωνικής πολιτικής ενόψει της κοινοβουλευτικής συζήτησης της 6ης Μαΐου. Χθες, η Ν. Κεραμέως σήκωσε τη σημαία των 8.600 προσλήψεων εκπαιδευτικών που θα πραγματοποιηθούν μέσα στο καλοκαίρι, υποστηρίζοντας ότι θα ανοίξουν τα σχολεία με καλύτερη ισορροπία μεταξύ μόνιμων και αναπληρωτών. Σύμφωνα με τις ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών, τα οργανικά κενά ανέρχονται στα 15.665, χωρίς να υπολογίζεται ο αριθμό των εκπαιδευτικών που θα συνταξιοδοτηθούν. Ο αριθμός δε των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που έχουν προσληφθεί την τρέχουσα σχολική χρονιά ξεπερνάει τις 44.000, με αποτέλεσμα την επόμενη χρονιά (2022-2023) να παρουσιαστεί ο μεγαλύτερος αριθμός κενών θέσεων από τη Μεταπολίτευση.

Προεκλογικής κοπής ήταν και η περιοδεία του υπουργού Μεταφορών στην Κέρκυρα. Ο Κ. Καραμανλής υποστήριξε ότι έπειτα από 40 χρόνια μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης το υδροδοτικό πρόβλημα του νησιού.

Τέλος, τη θέση ότι «όσο γρηγορότερα πάμε σε εκλογές πλέον τόσο καλύτερα» εκφράζει και το ΠΑΣΟΚ. Ο γραμματέας του πολιτικού φορέα Ανδ. Σπυρόπουλος υπογράμμισε ότι αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίσει να κυβερνά αυτόν τον τόπο, καθώς «βλέπουμε μια κυβέρνηση σε παράλυση. Μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να διαχειριστεί βασικές αδυναμίες της και να δώσει λύση στα προβλήματα του κόσμου»...

Kώστας Σαββόπουλος

Η ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: