30.6.22

«Ντεσιμπέλ» για τη ρήτρα αναπροσαρμογής...


Ανεβάζοντας κατακόρυφα τα ντεσιμπέλ της αντιπολίτευσης ο Αλέξης Τσίπρας από τη Βουλή κατηγόρησε την κυβέρνηση, σε σχέση με την τροπολογία για την αναστολή της ρήτρας... αναπροσαρμογής, πως ενορχηστρώνει ακόμα μία απάτη εις βάρος του ελληνικού λαού. «Πολιτικοί απατεώνες είστε. Γιατί η ρήτρα που αφαιρείται εικονικά σήμερα από τους λογαριασμούς του καλοκαιριού, θα ενσωματωθεί στους κυμαινόμενους λογαριασμούς του φθινοπώρου». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συμπλήρωσε πως πλέον δεν θα αναφέρεται ως ρήτρα, όμως θα συνεχίσει να φορτώνει τις τσέπες του καταναλωτή.

Απάντηση έδωσε ο Κώστας Σκρέκας που μίλησε για ρήτρα Τσίπρα και όχι ρήτρα της σημερινής κυβέρνησης. «Εμείς την καταργούμε. Ο κ. Τσίπρας επέτρεψε να λειτουργεί πέντε χρόνια και η σημερινή κυβέρνηση είναι αυτή η οποία την καταργεί». Ο υπουργός Ενέργειας συμπλήρωσε πως αλλάζει πλέον ο τρόπος με τον οποίο μεταβάλλονται οι λογαριασμοί ρεύματος που στέλνονται στους καταναλωτές. Εξήγησε πως το υπουργείο υποχρεώνει όλους τους προμηθευτές την τελευταία ημέρα του προ-προηγούμενου μήνα να δηλώνουν ρητά ποια θα είναι η τιμή ηλεκτρικής ενέργειας που θα χρεώνουν στους καταναλωτές. Και επειδή θα αναρτάται αυτή η τιμή στις ιστοσελίδες, θα είναι σε θέση να συγκρίνουν ποιες είναι οι τιμές του κάθε προμηθευτή ενέργειας. 

Η κόντρα στη Βουλή συνεχίστηκε με τον Αλέξη Τσίπρα να καταγγέλλει την κυβέρνηση για αδιαφάνεια στην αγορά ενέργειας, με την Επιτροπή Ανταγωνισμού και τη ΡAE να εκπέμπουν σήμα κινδύνου. «Εχετε επιλέξει να κάνετε τους προστάτες των καρτέλ. Εχετε επιλέξει ξανά να συνταχθείτε με τις παρασιτικές μειοψηφίες, απέναντι στο κοινωνικό σύνολο. Είστε εκεί μόνο και μόνο για να εγγυάστε ότι το παιχνίδι της αισχροκέρδειας θα συνεχιστεί απρόσκοπτα, παρά την κοινωνική οργή». Χτυπώντας ένα καμπανάκι συμπλήρωσε: «Ας είστε λίγο πιο προσεκτικοί. Γιατί τίποτα και κανένας δεν θα ξεχαστεί».

Ο κ. Σκρέκας κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως από τον Οκτώβριο του 2016 μέχρι το 2018 είχε νομοθετήσει να πουλάει την ηλεκτρική ενέργεια που παράγει με τα λιγνιτικά της εργοστάσια η ΔΕΗ στους ιδιώτες παρόχους σε τιμές πολύ κάτω του πραγματικού κόστους παραγωγής. «Το 2018 πούλησε η ΔΕΗ σχεδόν το 30% της ετήσιας κατανάλωσης της χώρας, δηλαδή 60% της παραγωγής της σε τιμές 50% κάτω του κόστους. Και γι’ αυτόν τον λόγο φτάσατε τη ΔΕΗ να έχει 2,5 δισ. ζημίες», ανέφερε...

Αντώνης Αντζολέτος

Η Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: