30.6.22

Εστιάζουν σε ειδικά ακροατήρια...


Προτεραιότητα στα κοινωνικά ζητήματα και στην καθημερινότητα των πολιτών, με αιχμή τις προτάσεις για την ακρίβεια, την ενεργειακή κρίση, την απασχόληση και τη νέα γενιά συνεχίζουν να... δίνουν στο ΠΑΣΟΚ, εστιάζοντας και σε ειδικά ακροατήρια, τα οποία θεωρούν σημαντικά για την ενίσχυση των δυνάμεων του κόμματος.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η χθεσινή ημερίδα στη Λάρισα με αντικείμενο την αγροτική παραγωγή, κατά τη διάρκεια της οποίας κατατέθηκαν απόψεις για την αναζωογόνηση του κλάδου, ενώ δόθηκε ο λόγος στους ανθρώπους του χώρου να εκφράσουν τις αγωνίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Αλλωστε, οι αγρότες αποτελούν μια από τις κοινωνικές ομάδες που διαχρονικά διατηρούν ισχυρούς δεσμούς με το ΠΑΣΟΚ, μια σχέση που η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη καταβάλλει προσπάθεια να επανοικοδομήσει από νέα βάση.

Παρόμοια απόπειρα σφυρηλάτησης καλύτερων σχέσεων και συνδρομής στις διεκδικήσεις που προβάλλουν, γίνεται και με τους εργαζομένους στη δημόσια Υγεία, οι οποίοι έχουν σηκώσει όλο το βάρος της πανδημίας. Η αναβάθμιση του ΕΣΥ και των ανθρώπων του, με πόρους και προσωπικό, δεν ήταν τυχαία το θέμα του πρώτου προσυνεδρίου που πραγματοποίησε το κόμμα της Κεντροαριστεράς την περασμένη άνοιξη, ενώ σταθερά στο πλευρό των υγειονομικών στεκόταν και η αείμνηστη πρόεδρος του κόμματος, Φώφη Γεννηματά.

Ιδιαίτερη σημασία για τον Νίκο Ανδρουλάκη –και όχι μόνο για εκλογικούς λόγους– έχουν η στήριξη των νέων ανθρώπων και η παροχή κινήτρων για το ξεκίνημα της ζωής τους, μέσα από μια δέσμη προτάσεων για αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες εργασίας αλλά και για τη δημιουργία οικογένειας, ως απάντηση και στο οξυμένο δημογραφικό πρόβλημα. Στην κατεύθυνση αυτή περιλαμβάνεται η πρωτοβουλία για την κοινωνική στέγαση που έθεσε στον δημόσιο διάλογο το ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια επιχείρησε να αντιγράψει η Ν.Δ. 

Αλλα σημαντικά κοινά που βάζουν κάτω από τα ραντάρ τους είναι οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, για τους οποίους προγραμματίζεται εκδήλωση-ημερίδα εντός του Ιουλίου στην Αθήνα, αλλά και ο κλάδος όσων ασχολούνται με τον τουρισμό (εργαζόμενοι και επιχειρηματίες), με ανάλογη παρέμβαση να ακολουθεί, πιθανότατα μέσα στο καλοκαίρι, με τόπο φιλοξενίας της την Κρήτη...

Δημήτρης Κουκλουμπέρης

Η Εφημερίδα των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια: