29.6.22

Η κυβέρνηση απαλείφει εικονικά τη ρήτρα αναπροσαρμογής...


Τι θα πει σήμερα στη Βουλή ο Τσίπρας...

Στη Βουλή και στη συζήτηση που συνδέεται με την τροπολογία για την αναστολή της εφαρμογής της ρήτρας αναπροσαρμογής εστιάζει το ενδιαφέρον του ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. 

Η ψήφιση της τροπολογίας που κατέθεσε η... κυβέρνηση και κατά την αξιωματική αντιπολίτευση ενσωματώνεται στους λογαριασμούς ρεύματος συμπίπτει με την απόρριψη του αιτήματος της ΔΕΗ για διενέργεια πιλοτικής δίκης για την ρήτρα αναπροσαρμογής από την αρμόδια Τριμελή Επιτροπή του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία η εξέλιξη αυτή εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση αλλά και την διοίκηση της ΔΕΗ καθώς επεδίωξαν να χρησιμοποιήσουν την πιλοτική δίκη για να καθυστερήσουν την εκδίκαση των αγωγών που κατέθεσαν οι ενώσεις των καταναλωτών ζητώντας την άμεση προστασία της κοινωνίας.

Στο βήμα της Βουλής αναμένεται να ανέβει σήμερα και ο Αλέξης Τσίπρας για να τονίσει σε σχέση με τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση για τη ρήτρα αναπροσαρμογής ότι πρόκειται για “τραγέλαφο”. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να επαναλάβει αυτά που είπε και χθες κατά την συνάντησή του με τις καταναλωτικές οργανώσεις ότι δηλαδή η κυβέρνηση επί έξι μήνες έλεγε πως η ρήτρα δεν είναι παράνομη, αλλά τώρα προεκλογικά την απαλείφει εικονικά από τα τιμολόγια, καθώς την ενσωματώνει στα κυμαινόμενα τιμολόγια.

Μάλιστα στη συζήτηση που είχε με τους εκπροσώπους του ΙΝΚΑ και της ΕΚΠΟΙΖΩ o Αλέξης Τσίπρας εκτίμησε πως από τον Σεπτέμβριο που θα ισχύσουν οι νέες ρυθμίσεις και κάθε μήνα θα ανακοινώνονται οι τιμές στην ηλεκτρική ενέργεια “ο καταναλωτής θα τρέχει από πίσω για να δει ποια τιμή τον συμφέρει”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναμένεται επίσης να καταγγείλει πως αντί να επιστραφούν στους καταναλωτές τα υπερκέρδη-έστω κι αυτά που υπολογίστηκαν- η κυβέρνηση με την τροπολογία της χρεώνει στους καταναλωτές επιπλέον 300 εκατομμύρια ευρώ στις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας των τιμολογίων της ΔΕΗ για μία υπόθεση που χρονολογείται από το 2004 ως αποζημίωση για τις μονάδες στα νησιά και την οποία καμία κυβέρνηση δεν ενεργοποίησε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα καταγγείλει και την διπλή αισχροκέρδεια στην ενέργεια και τα καύσιμα επικαλούμενος τα 3,8 δισεκατομμύρια ευρώ που επετεύχθησαν πάνω από τον στόχο ως φορολογικά έσοδα κατά το πρώτο πεντάμηνου του έτους λόγω της υπερφορολόγησης και της αφαίμαξης των πολιτών από το κράτος...

Βούλα Κεχαγιά

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: