2.6.22

«Αφελής, επικίνδυνη και επιζήμια...


...η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης»...

Σαφείς αιχμές προς την κυβέρνηση, αλλά και μηνύματα στο εσωτερικό του κόμματος στέλνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σε σημερινή του συνέντευξη. Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε στην ιστοσελίδα newsbomb.gr και έδωσε το στίγμα της επόμενης ημέρας τόσο για την αντιπολίτευση που... θα ακολουθήσει το κόμμα του όσο και για τις εξελίξεις στον νέο ΣΥΡΙΖΑ.

Μεγάλο μέρος της συνέντευξης ήταν αφιερωμένο στην εξωτερική πολιτική, υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων με τις εν κρυπτώ αποστολές όπλων στην Ουκρανία και την αύξηση της έντασης με την Τουρκία.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι «για πρώτη φορά η χώρα έχει μια Ι.Χ. εξωτερική πολιτική» και έθεσε το εξής ερώτημα προς τον πρωθυπουργό: Πόσο βαθιά μας εμπλέκει σε έναν πόλεμο; Και τι κινδύνους εγκυμονεί η απόφαση του να δώσει βαρύ οπλισμό και τεθωρακισμένα στην Ουκρανία;

Πρόσθεσε, επίσης, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «έδωσε επ’ αόριστον τις βάσεις στους Aμερικανούς χωρίς να πάρει ανταλλάγματα» και εφαρμόζει το «δόγμα αφύλακτου προκεχωρημένου φυλακίου».

Χαρακτηρίζει την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης «αφελή, επικίνδυνη και επιζήμια» και τονίζει ότι οι επιλογές του Μαξίμου μετέτρεψαν την Ελλάδα από πυλώνα σταθερότητας σε «προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης απέναντι στην Ανατολή».

«Η Ελλάδα έχει περάσει στην στρατηγική Παπάγου», λέει ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός ασκεί προσωπική και μονομερή εξωτερική πολιτική ερήμην ακόμη και του υπουργού Εξωτερικών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε την ακρίβεια χειρότερη από εκείνη των μνημονίων, καταλόγισε ιδεολογικές εμμονές στην κυβέρνηση και επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε την διάταξη για την φορολόγηση των κερδών των παρόχων ενέργειας γιατί η κυβέρνηση ουσιαστικά επιχείρησε να εμφανίσει μειωμένα τα υπερκέρδη των εταιριών.

Ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνει επίσης πεπεισμένος για την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, επαναφέρει τον στόχο της προοδευτικής διακυβέρνησης από τις πρώτες κάλπες της απλής αναλογικής, ενώ απαντά στην θέση Ανδρουλάκη ότι το ΠΑΣΟΚ «δεν θα κάνει πρωθυπουργό ούτε τον Μητσοτάκη ούτε τον Τσίπρα» λέγοντας: «Τον Τσίπρα δεν θα τον κάνει πρωθυπουργό ο κ. Ανδρουλάκης, θα τον κάνει ο ελληνικός λαός».

Τέλος, με αφορμή την ολοκλήρωση των διαδικασιών στο εσωτερικό του κόμματος, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε «δεν αναγνωρίζω, δεν σκέφτομαι και δεν με απασχολεί η έννοια των ομάδων και των τάσεων στον τρόπο που θα δουλέψουμε από εδώ και στο εξής. Το μεγαλύτερο καλό που έχουν να κάνουν για το κόμμα όλες οι τάσεις και τα ρεύματα είναι είτε να ανασχηματιστούν, είτε να ανασυντεθούν, είτε να αυτοκαταργηθούν»...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: