23.6.22

Εθνική Ελλάδος...


Η κλιμάκωση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι πλέον ορατή σε όλα τα διεθνή φόρουμ. Χθες στο Συμβούλιο της Ευρώπης έγινε ένα νέο άτυπο «κυνηγητό» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, που ξεκινούσε από τους διαδρόμους και έφτανε έως την ολομέλεια, όπου οι Ελληνες βουλευτές της... Ν.Δ., του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ έθεταν παντού το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο. 

Αποκορύφωμα, η επίθεση της Ντόρας Μπακογιάννη, επικεφαλής της ομάδας, η οποία έθεσε ευθέως το ζήτημα του αυταρχισμού στη συμπεριφορά της γείτονος και προκάλεσε κύμα αντιδράσεων απ’ όλους τους βουλευτές της τουρκικής αντιπροσωπείας, οι οποίοι κάλεσαν την πρώην ΥΠΕΞ να μη μιλάει για… διμερή θέματα, δείχνοντας πόσο σωστή είναι η στάση της Ελλάδας να κάνει τις ελληνοτουρκικές διαφορές ευρωτουρκικές.

Στα θετικά πάντως είναι πως οι Ελληνες βουλευτές, ανεξαρτήτως κόμματος, είχαν κοινές εθνικές θέσεις. Ντόρα Μπακογιάννη, Γιώργος Παπανδρέου, Γιώργος Κατρούγκαλος, Θοδωρής Ρουσόπουλος, Δημήτρης Καιρίδης, Τάσος Χατζηβασιλειου, Φωτεινή Πιπιλή, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, Σωκράτης Φάμελλος και Νίνα Κασιμάτη έδειξαν ότι μπορούν ακόμη και σε καιρούς που μυρίζουν προεκλογική αντιπαράθεση να οργανώσουν μια καλή ελληνική άμυνα στις προκλήσεις Ερντογάν που έφτασαν στην Εσπερία...

Θεωρείο - Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: