13.1.22

Ανοίγει η πλατφόρμα για τα αντιικά χάπια για την Covid-19...


Ξεκινάει η διάθεση των αντιικών χαπιών για την Covid-19 και η πλατφόρμα ανοίγει αύριο το πρωί, όπως ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Η... αναπλ. υπουργός είπε ότι θα δίνονται με τα ίδια κριτήρια με τα μονοκλωνικά και στις ίδιες ομάδες ασθενών. Διευκρίνισε πάντως ότι καθώς δεν έχουν άδεια παρά θετική γνωμοδότηση, ο ασθενής θα υπογράφει για να τα λάβει.

Ο γιατρός θα πρέπει να τα συνταγογραφεί και η έγκριση θα δίνεται από την επιτροπή που ήλεγχε και τις αιτήσεις χορήγησης των μονοκλωνικών. 


Τα αντιικά χάπια θα δίνονται είτε από τα νοσοκομεία για νοσηλευόμενους, είτε από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ για εξωτερικούς ασθενείς.

Οι γιατροί που θα κάνουν τη συνταγογράφηση θα καταχωρούν την 7η μέρα της χορήγησης και την 28η μέρα την πορεία της νόσου, είπε ακόμα η Μ. Γκάγκα.

Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα για τη χορήγηση των μονοκλωνικών αντισωμάτων έχει κλείσει και οι 2.000 δόσεις που είχε προμηθευτεί η πολιτεία έχουν δοθεί σε ασθενείς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: