31.1.22

Επίθεση διαρκείας από ΣΥΡΙΖΑ..


Για αιφνιδιασμό της κυβέρνησης σε μiα συγκυρία πλήρους αποδιοργάνωσης του κυβερνητικού επιτελείου κάνουν λόγο στην Κουμουνδούρου. Υποστηρίζουν πως η πρόταση δυσπιστίας φέρνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη δύσκολη θέση να... υπερασπίζεται τα πεπραγμένα των υπουργών του, την ώρα που οι πράξεις τους έχουν προκαλέσει τις αντιδράσεις των πολιτών. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα των τελευταίων ημερών είναι η διαχείριση της κακοκαιρίας. Ο Αλέξης Τσίπρας στην αυριανή τοποθέτησή του θα επιχειρήσει να εμφανίσει τον κ. Μητσοτάκη απολογούμενο, κάνοντας λόγο για «μισή και προσχηματική συγγνώμη» που διατύπωσε στο υπουργικό συμβούλιο, απλώς για να βγει από τη δύσκολη θέση, αφού δεν συνοδεύτηκε από καμία αποπομπή υπουργού. Εκτός από την τριήμερη κακοκαιρία, σε τρεις ακόμα άξονες θα κινηθεί η τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Θα αναφερθεί στους περίπου 23.000 νεκρούς από την πανδημία και στην τραγική διαχείρισή της. Στο κύμα της ακρίβειας, το οποίο παρακολουθεί η κυβέρνηση μη λαμβάνοντας κανένα ουσιαστικό μέτρο, αλλά και στο έλλειμμα δημοκρατίας, προτάσσοντας τα μηνύματα μεταξύ Γεραπετρίτη – Φουρθιώτη. Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται από τη βήμα της Βουλής να επαναλάβει το αίτημα για εκλογές, υποστηρίζοντας πως η «Ν.Δ. πρέπει να φύγει άμεσα από την εξουσία».

Ενόψει της σύγκρουσης του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκαν στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. «Δεν καταθέσαμε πρόταση μομφής απλά για μια φυσική καταστροφή, όταν το καλοκαίρι με δύο μποφόρ και άπνοια κάηκε η χώρα. Δεν το κάναμε. Αυτή τη φορά όμως βλέπουμε ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο. Μπροστά σε κάθε καταστροφή η κυβέρνηση Μητσοτάκη αυτοσυγχαίρεται, ενώ ο κρατικός μηχανισμός καταρρέει», ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος. Απολύτως αναμενόμενη χαρακτήρισε την κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Οικονόμου «γιατί κυρίως λόγω της εντεινόμενης πολιτικής απαξίωσης και φθοράς του κ. Τσίπρα, εξαιτίας του ύφους και του είδους της αντιπολίτευσης που έχει επιλέξει να κάνει, βλέπει ότι το έδαφος του πολιτικού του χώρου χάνεται κάτω από τα πόδια του και προφανώς επέλεξε να αντιδράσει με αυτόν τον τρόπο».

Από τα πυρά του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ξεφύγει ούτε το ΚΙΝΑΛ, καθώς στην αξιωματική αντιπολίτευση θα περιμένουν από τους εκπροσώπους του κόμματος να εξηγήσουν πώς γίνεται να καταψηφίζουν την κυβέρνηση της Ν.Δ., χωρίς όμως να θέλουν εκλογές.

Δημοσκοπήσεις
Τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την πρόσφατη δημοσκόπηση της εταιρείας «Abacus Research», που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ALPHA και παρουσιάστηκε στις 26-27.1. Παράλληλα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με επιστολή και στην Ελεγκτική Δημοσκοπήσεων ζητεί να ερευνηθεί η συγκεκριμένη δημοσκόπηση...

Αντώνης Αντζολέτος

Η Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: