28.1.22

Μπλόκο» Τασούλα στο σχέδιο Ανδρουλάκη...


...να παρέμβει στη συζήτηση επί της πρότασης μομφής...
Θέμα από το πουθενά και για ακατανόητους λόγους προέκυψε τις τελευταίες ώρες στη Βουλή, μετά την άρνηση του προέδρου του Κοινοβουλίου, Κώστα Τασούλα, να παραχωρήσει στο Κίνημα Αλλαγής αίθουσα για τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του την Κυριακή το μεσημέρι...

Εν όψει της ψηφοφορίας επί της πρότασης μομφής το βράδυ της Κυριακής το ΚΙΝΑΛ κατέθεσε το σχετικό αίτημα, ώστε να μιλήσει στους βουλευτές του ο Νίκος Ανδρουλάκης και έτσι το Κίνημα να τοποθετηθεί και δια του προέδρου του στο κρίσιμο αυτό θέμα. Η συνεδρίαση έχει οριστεί για τις 12 το μεσημέρι.


Όμως, ο κ. Τασούλας απέρριψε προφορικά το αίτημα και απαντώντας στις ενστάσεις που εξέφρασε ο επικεφαλής της ΚΟ, Μιχάλης Κατρίνης, διατύπωσε το επιχείρημα ότι η συζήτηση της πρότασης μομφής θα μπει εκείνη την ώρα στην τελική ευθεία για τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και δεν βρίσκει δόκιμο να γίνονται συνεδριάσεις κοινοβουλευτικών ομάδων ότι εξελίσσεται μία τόσο σημαντική συζήτηση στην Ολομέλεια.

Η απάντησή του προκάλεσε την έκπληξη και τη δυσφορία στα έδρανα του Κινήματος Αλλαγής, καθώς η μία διαδικασία είναι ανεξάρτητη από την άλλη και επιπλέον υπάρχει η ειδική συνθήκη ότι ο κ. Ανδρουλάκης δεν είναι βουλευτής και άρα έχει μία λογική να θέλει να τοποθετηθεί και εκείνος με αυτό τον έμμεσο τρόπο. Και παρότι ο κ. Τασούλας είχε διευκολύνει αυτή τη διαδικασία κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, τώρα εμφανίστηκε να αλλάζει θέση και να βάζει προσκόμματα.

Βουλευτές του ΚΙΝΑΛ και συνεργάτες του προέδρου του, μιλούσαν για «συμπαιγνία μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να υποβαθμιστεί η παρέμβαση του Κινήματος και του κ. Ανδρουλάκη» και άφηναν ανοιχτό να εκδηλώσουν έντονη αντίδραση, στην περίπτωση που ο πρόεδρος της Βουλής επιμείνει σε αυτή τη θέση. Προσέθεταν, δε, με νόημα ότι περιμένουν και την επίσημη άποψη του ΣΥΡΙΖΑ επ’ αυτού του θέματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: