31.1.22

Η αποτίμηση της πρότασης μομφής...


Γιατί ο Μητσοτάκης δεν είπε ότι θα εξαντλήσει την τετραετία...

Πολλαπλά εκτεθειμένος θεωρεί η αξιωματική αντιπολίτευση ότι είναι ο πρωθυπουργός μετά τη χθεσινή ομιλία του στη Βουλή. Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του οδηγήθηκαν κατά την Κουμουνδούρου σε πολιτική απομόνωση, αποδυναμώθηκαν κοινοβουλευτικά με τον κ. Μπογδάνο που είχε υπερψηφίσει τον... προϋπολογισμό να ψηφίζει “παρών” και βρέθηκαν σε απόλυτη αδυναμία να αιτιολογήσουν τις σχέσεις κορυφαίων υπουργών και πρωτίστως του κ. Γεραπετρίτη που είναι το “δεξί χέρι” του πρωθυπουργού με τον υπόδικο Φουρθιώτη.

Το κυριότερο όμως για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης τον οποίο ουκ ολίγες φορές ο Αλέξης Τσίπρας προκάλεσε να παραιτηθεί και να προκηρύξει εκλογές “για να σταματήσει ο κατήφορος” ούτε σήκωσε το γάντι των εκλογών ούτε όμως είπε αυτή τη φορά πως θα εξαντλήσει την τετραετία. Συμπέρασμα; Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός σκέφτεται έντονα το σενάριο των πρόωρων εκλογών μήπως και σώσει κάτι λόγω της ραγδαίας φθοράς του.

Μετά και τις χθεσινές αποκαλύψεις του τηλεπαρουσιαστή Φουρθιώτη η αξιωματική αντιπολίτευση θεωρεί ότι ο κ. Γιώργος Γεραπετρίτης δεν μπορεί να συνεχίζει να είναι υπουργός. Το γεγονός πως ο Κ. Μητσοτάκης δεν είπε κουβέντα για το θέμα ενώ αποκαλύπτεται ότι ο Φουρθιώτης είχε δούναι και λαβείν με τη μισή Νέα Δημοκρατία και το μισό υπουργικό συμβούλιο φανερώνει ότι εκβιάζεται ο ίδιος από τον τηλεπαρουσιαστή. Εξ ου και η αναφορά Τσίπρα στη Βουλή: “Κύριε Μητσοτάκη είστε σίγουρος για το ποιος κυβερνά αυτήν χώρα; Εσείς την κυβερνάτε ή οι Φουρθιώτηδες; Είναι πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική ιστορία του τόπου που η νύχτα διεισδύει στο Μέγαρο Μαξίμου με τη μισή κυβέρνηση να τού κάνει ντελίβερι” ανέφερε δηκτικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Την ίδια ώρα κατά την Κουμουνδούρου ο κ. Μητσοτάκης δεν κατάφερε να δώσει απαντήσεις για κανένα θέμα επιλέγοντας να παρουσιάζει μία εικονική πραγματικότητα για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα.

Στον ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι επί τρεις ημέρες ο κ. Μητσοτάκης και οι βουλευτές του το μόνο που έκαναν ήταν να επαναλαμβάνουν “αθλιότητες” για το Μάτι και να κάνουν αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση ξεχνώντας ότι με μία προαναγγελθείσα κακοκαιρία επικράτησε χάος σε ολόκληρη την Αττική. Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση Μητσοτάκη βλέπουν το κράτος μόνο ως ευκαιρία για “ρεσάλτο και δουλειές” χωρίς να κάνουν τίποτα για να το ενισχύσουν στους τομείς στους οποίους έχει τις μεγαλύτερες ανάγκες η κοινωνία. 

Συγχρόνως κατηγορούν τον κ. Μητσοτάκη ότι κατέφυγε για μία ακόμη φορά σε ψέματα για να δικαιολογήσει τους τραγικούς δείκτες της πανδημίας στη χώρα μας. “Δεν αρκεί μία συγγνώμη. Χρωστάτε 23.275 συγγνώμες σε κάθε οικογένεια που έχασε τους ανθρώπους της άδικα στην πανδημία επειδή αποφασίσατε να μην ενισχύσετε το ΕΣΥ” είπε στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός πως ο πρωθυπουργός για να δικαιολογήσει τις καταγγελίες περί απευθείας αναθέσεων και κλειστών διαγωνισμών ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ μέσα σε διάστημα 18 μηνών της διακυβέρνησης της ΝΔ ενέταξε τις αμυντικές  δαπάνες για την αγορά των Rafale σε αυτές!...

Βούλα Κεχαγιά

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: