29.1.22

Καταπέλτης ο Τσίπρας για τη διαχείριση της κακοκαιρίας...


Τυμβωρυχία ξανά από Μητσοτάκη (BINTEO)...

Ξεκίνησε το ανελέητο σφυροκόπημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον πρωθυπουργό από τη δεύτερη μέρα συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι...

ανεπαρκείς εξηγήσεις που έδωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, προκάλεσαν την «έκρηξη» Τσίπρα με έκτακτη παρέμβαση του από τα έδρανα της αντιπολίτευσης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έθεσε ορισμένα αμείλικτα ερωτήματα στον κυβερνητικό αξιωματούχο αλλά και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον δεύτερο να έχει περιέλθει σε εμφανή δύσκολη θέση από το επιτελικό φιάσκο της διαχείρισης της πρόσφατης κακοκαιρίας και να ενεργοποιεί τη γραμμή της τυμβωρυχίας για να απαντήσει στον Αλέξη Τσίπρα.

Το κρίσιμο θέμα της ταλαιπωρίας χιλιάδων συμπολιτών μας, την περασμένη Δευτέρα στην Αττική οδό, υπήρξε η αιχμή του δόρατος για την κριτική που άσκησε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας την έλλειψη συντονισμού και τις αντικρουόμενες τοποθετήσεις από τα κυβερνητικά χείλη και από την εταιρεία. Στο σημείο αυτό επανέφερε το αίτημα να δοθούν τα πρακτικά των συζητήσεων, καυτηριάζοντας την τακτική των υπευθύνων που δεν επέδειξαν την πρόνοια να πατήσουν την εγγραφή στις συσκέψεις που έγιναν μέσω τηλεδιάσκεψης. «Ή είστε κατσαπλιάδες στις διαδικασίες ή μας λέτε ψέματα για να αποφύγετε την ευθύνη!», σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός.

Και δεν περιορίστηκε μόνο σε αυτό.

Στο στόχαστρο του Αλέξη Τσίπρα μπήκε και η τακτική του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Ο πρωθυπουργός έκανε τον μεσάζοντα, λες και δεν υπάρχουν νόμοι και συμβάσεις. Αξιολόγησε μόνος του το κόστος (σ.σ. για την αποζημίωση των πολιτών), ώστε να δώσει ενδεχομένως την ευκαιρία στην εταιρεία να εξασφαλίσει ότι οι πολίτες δεν θα εγείρουν άλλες απαιτήσεις» είπε και πρόσθεσε πως ο ρόλος του πρωθυπουργού «δεν είναι του μεσίτη ή διαμεσολαβητή».


Σε άλλο σημείο, αφού αναφέρθηκε στις ευθύνες της Αττικής Οδού, άφησε αιχμές για τον πρωθυπουργό και τον ισχυρό άνδρα των «Αττικών Διαδρομών» που «διετέλεσε νομικός σύμβουλος του Κ. Μητσοτάκη».


Καταλήγοντας τόνισε: «Όταν ζητάτε "συγγνώμη" θα πρέπει να εξηγείτε το λόγο. Αν όχι, η συγγνώμη είναι προσχηματική, υποκριτική και θα σας κρίνει ο λαός».

Σε πανικό ο Κ. Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός επιχείρησε να αποκρούσει τα πυρά Τσίπρα, επιρρίπτοντας στην εταιρεία όλες τις ευθύνες για το φιάσκο στην Αττική οδό, ενώ θυμήθηκε το Μάτι και τη Μάνδρα.


Με αυταρέσκεια ο πρωθυπουργός τόνισε πως αυτός εξασφάλισε «2.000 ευρώ για κάθε εγκλωβισμένο!» και καταλόγισε αφωνία στην αξιωματική αντιπολίτευση ως προς τις ευθύνες της Αττικής Οδού.


ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα του χιονιού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «κανείς μετεωρολόγος δεν πρόβλεψε τον όγκο του χιονιού που έπεσε στο κέντρο της Αθήνας και τα βόρεια προάστια».


Για το τέλος κράτησε την άθλια τυμβωρυχία, απαντώντας στην κατηγορία για προσχηματική συγγνώμη. «Προτιμώ τη συγγνώμη με την ειλικρινή διάθεση αυτοκριτικής, έστω και εάν κινδυνεύει να χαρακτηριστεί προσχηματική, από την καμία συγγνώμη που δεν ακούσαμε ποτέ από το δικό σας στόμα όταν είχατε 120 νεκρούς σε Μάτι και Μάντρα».

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: