18.1.22

Δημοσιογράφος του Bloomberg διαψεύδει τον Γεωργιάδη...


...για τις τιμές των τεστ...
Έντονη διαμάχη μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη και δημοσιογράφου του Bloomberg ξέσπασε στο twitter, με αφορμή ανάρτηση του κ. γεωργιάδη για τις τιμές των τεστ σε άλλες χώρες.

Παρά το γεγονός ότι... ο υπουργός Ανάπτυξης έχει δεχθεί σφοδρή κριτική για τις υψηλές τιμές των PCR και rapid test στην Ελλάδα, καθώς και για το ότι δε δίνεται η δυνατότητα συνταγογράφησής τους, με μια σειρά από δήμους να έχουν επιτύχει την αγορά PCR test σε τιμές πολύ χαμηλότερες του πλαφόν των 47 ευρώ, προχώρησε σε νέα δημοσίευση για τις τιμές των τεστ.


Με ανάρτησή του στο twitter, ο κ. Γεωργιάδης επιμένει στη θέση του ότι τα τετ στην Ελλάδα είναι φτηνά, λέγοντας χαρακτηριστικά: «τα λέω από την πρώτη μέρα αλλά εδώ ο κόσμος θέλει απλώς να φωνάζει» και παραθέτει δημοσίευμα ιστοσελίδας που παρουσίαζε τις τιμές των rapid και των PCR test σε διάφορες χώρες.Η ανάρτησή του προκάλεσε την αντίδραση της δημοσιογράφου του Bloomberg που ζει στη Βρετανία, η οποία έσπευσε να του απαντήσει: «Όχι ότι εκπλήσσομαι, αλλά αυτό το άρθρο ψευδώς ισχυρίζεται πως τα self tests στο Ηνωμένο Βασίλειο κοστίζουν 30 λίρες το τεμάχιο. Για όνομα του Θεού, είναι δωρεάν, κάντε έρευνα».Ο Άδωνις Γεωργιάδης, έσπευσε να απαντήσει, γράφοντας: «Πρώτον, είμαι έκπληκτος γιατί δεν υπάρχει αναφορά για «self tests» σε αυτό το άρθρο και δεύτερον επειδή χθες ένας φίλος, το όνομά του στη διάθεσή σας, για να πετάξει από το Ηνωμένο Βασίλειο πλήρωσε 28 λίρες για το rapid test και αυτή ήταν η καλύτερη τιμή που βρήκε… Ίσως εσείς πρέπει να κάνετε έρευνα».Στη συνέχεια, η δημοσιογράφος εξήγησε ξανά στον υπουργό ότι «τα τεστ που απαιτούνται για πτήση από και προς την Αγγλία γίνονται ιδιωτικά. Ακόμα και αυτά μπορούν να βρεθούν σε φθηνότερες τιμές από αυτές που παρέθεσες. Τα rapid tests για το ευρύ κοινό διανέμονται από το NHS δωρεάν. Μπορούν να παραγγελθούν online ή να παραληφθούν από φαρμακείο, χωρίς κόστος».Επιμένοντας στην αντιπαράθεση, ο υπουργός Ανάπτυξης επανήλθε, αυτή τη φορά στα ελληνικά, γράφοντας πως «και εδώ το rapid πωλείται 30£, άρα μάλλον δεν είναι δωρεάν! Ας μην αντιδικούμε σε πράγματα τόσο εύκολα προσβάσιμα σε όλους μας! Σας ευχαριστώ καλή χρονιά».


Με την κ. Γυφτοπούλου να του γράφει στα ελληνικά το εξής: «Κύριε Γεωργιάδη, σας εξηγώ ποια είναι η πραγματικότητα στην Αγγλία. Τα rapid τεστ είναι δωρεάν για τους πολίτες και μας παρέχονται σε αφθονία. Δεν είναι θέμα debate, είναι δεδομένο».


Μάλιστα, τη δημοσιογράφο του Bloomberg επιβεβαιώνει και το NHS, το οποίο στην επίσημη σελίδα του αναφέρει ότι τόσο τα rapid όσο και τα PCR τεστ είναι δωρεάν.


Δημοσιογράφος του Bloomberg διαψεύδει τους ισχυρισμούς Άδωνι για τις τιμές των τεστ

Δημοσιογράφος του Bloomberg διαψεύδει τους ισχυρισμούς Άδωνι για τις τιμές των τεστ

Δεν υπάρχουν σχόλια: