12.1.22

«Όχι στο κλείσιμο της Αυγής, ζητούμε συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα»...


Στην αντιθεση τους στο κλεισιμο του ημερήσιου φύλλου της Αυγής, δήλωσαν για ακόμα μια φορά οι εργαζόμενοί της. 
Στο κείμενό τους στρέφονται εναντίον της διοίκησης της εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς... όπως καταγγέλλουν έχει ήδη ξεκινήσει τον σχεδιασμό για την κατάργηση της καθημερινής έκδοσής της, ζητώντας παράλληλα συνάντηση με τον πρόεδρο του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, για να λάβουν «καθαρές απαντήσεις» σχετικά με το ζήτημα.

Επιπλεον γνωστοποιησαν πως θα προχωρησουν σε κινησεις για να κοινοποιηθουν σε οσο το δυνατον περισσότερους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως η ανάρτηση πανό, η δημιουργία ενημερωτικών σποτ και κειμένου συλλογής υπογραφών, η αποστολή ψηφίσματος και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, τόσο έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου όσο και έξω από τα γραφεία της Αυγής στην πλατεία Καραϊσκάκη. Για τις κινητοποιήσεις έχει προγραμματιστεί νέα ΓΣ των εργαζομένων, που θα διεξαχθεί αύριο.

Σε μία από τις μαζικότερες συνελεύσεις των τελευταίων ετών και σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα για την κρίσιμη ιστορικά στιγμή που βιώνει η εφημερίδα, η γενική συνέλευση των εργαζομένων της ΑΥΓΗΣ αποφάσισε ομόφωνα με 49 ψήφους ΥΠΕΡ τα εξής:

Δηλώνουμε απερίφραστα αντίθετοι σε κάθε σχεδιασμό για το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της ΑΥΓΗΣ και τη διάλυση της ιστορικής εφημερίδας της αριστεράς και του τόπου, που συμπληρώνει φέτος τα 70 χρόνια από τη γέννησή της.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι μετά από 7 δεκαετίες αδιάλειπτης καθημερινής μάχης για την ενημέρωση, η οποία ανετράπη μόνο από το καθεστώς των συνταγματαρχών, οι εργαζόμενοι της ΑΥΓΗΣ παραμένουμε ακόμη εδώ και θα δώσουμε μάχη για να παραμείνει ανοιχτή η καθημερινή και κυριακάτικη έκδοση της, θα παλέψουμε για τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: