4.1.22

Ο ιός χτύπησε την αγορά εργασίας...


Η εξάπλωση του ιού είναι πλέον εκτός ελέγχου. Η κατάσταση έχει ξεφύγει και στην κοινωνία επικρατεί η βεβαιότητα πως τελικά θα κολλήσουμε όλοι. Εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι. Οι όποιοι κυβερνητικοί σχεδιασμοί για την ανάσχεση της... πανδημίας έχουν καταρρεύσει. Όπως έχει καταρρεύσει και το σύστημα του ΕΟΔΥ, που, όπως όλα δείχνουν, έχει κατεβάσει ρολά σε όλα τα επίπεδα.

Ο αριθμός των κρουσμάτων έχει πάρει την ανηφόρα και τα όποια πρωτόκολλα ίσχυαν μέχρι πριν το τέλος του χρόνου αναθεωρούνται όχι από κάποια επιστημονική επιτροπή αλλά από τους εργοδότες. Αν νοσήσεις, κάτσε πέντε μέρες σπίτι σου και γύρνα γρήγορα για δουλειά, είναι η καλή εκδοχή του υγειονομικού πρωτοκόλλου που ισχύει σήμερα. Και λέμε η καλύτερη εκδοχή καθώς υπάρχουν και εργοδότες που σου λένε, πάρε ένα ντεπόν και αύριο να είσαι στην ώρα σου αν δεν θες να καταλήξεις στο ταμείο ανεργίας.

Μικρές επιχειρήσεις χάνουν καθημερινά το προσωπικό τους λόγω κρουσμάτων και τα λουκέτα έρχονται αναπόφευκτα το ένα μετά το άλλο λόγω έλλειψης προσωπικού. Αυτοαπασχολούμενοι καλούνται να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους σε περίπτωση που κολλήσουν και ένα ιδιότυπο lockdown επιβάλλεται από το τρέχον κύμα της πανδημίας. Ένα lockdown χωρίς οικονομική επιβάρυνση για την κυβέρνηση.

Έτσι, ανάμεσα στους πιο βαριά νοσούντες των ημερών μας είναι και η ίδια η αγορά εργασίας, όπου επικρατεί πλέον ένα ασυνάρτητο χάος υπό την ανοχή μιας επικίνδυνης κυβέρνησης που έχει αφήσει τα πάντα και τους πάντες στην τύχη τους αρκούμενη σε φαιδρά διαγγέλματα, φρούδες ελπίδες και ξεδιάντροπα ψέματα. Οι τύχες μας στα χέρια αυτών που, ενώ υποσχέθηκαν τείχη προστασίας, άφησαν τα πάντα στην τύχη και χρέωσαν ως ατομική μας ευθύνη ό,τι μας ξημερώσει. Απροστάτευτοι τελικά και από τον ιό και από την κυβέρνηση...

Πέτρος Κατσάκος

Η ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: