3.1.22

Δεν αποκλείουν «νεκρανάσταση κυβέρνησης Παπαδήμου» στον ΣΥΡΙΖΑ...


Στο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επιμένουν ότι το αίτημα για εκλογές, όπως το κατέθεσε ο πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό πριν μερικές εβδομάδες, κρίνεται ώριμο, τόσο πολιτικώς όσο και χρονικώς.

Κι αυτό όχι μόνο από πολιτικούς αναλυτές αλλά, το σημαντικότερο, κι από την ίδια την κοινωνία, η οποία όπως αναφέρουν στην... πλειονότητά της το επιδοκιμάζει.

Σε αυτό το πλαίσιο, εκτιμούν στην Κουμουνδούρου πως το Μέγαρο Μαξίμου αντιλαμβάνεται επακριβώς το βάθος του αιτήματος και γνωρίζει ότι λίαν συντόμως θα καταστεί πανεθνικό.

Γι’ αυτό και υποστηρίζουν στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πως τελευταίο, ίσως, κυβερνητικό ανάχωμα στη διαφαινόμενη αποδρομή του Κυριάκου Μητσοτάκη αποτελεί το σενάριο μιας κυβέρνησης τεχνοκρατών, με τεχνοκράτη για πρωθυπουργό, όπως μέσες άκρες το παρουσίασε προσφάτως κι ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Πρόκειται για ένα σχέδιο, σύμφωνα πάντοτε με πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο εξυφαίνουν εδώ κι ενάμιση χρόνο συγκεκριμένα πολιτικά κι επιχειρηματικά κέντρα και στο οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει ήδη αναφερθεί από το Νοέμβριο του 2020.

Αναρωτιούνται, όμως, ρητορικώς αν μπορούν να αποσβεστούν ή τουλάχιστον να ξεχαστούν οι ευθύνες του πρωθυπουργού για την τραγική κατάσταση της χώρας και της κοινωνίας με την επιβολή μιας «παρένθετης κυβέρνησης», στα πατήματα της χρονικής περιόδου του Νοεμβρίου 2011– Μαΐου 2012, της κυβέρνησης Λουκά Παπαδήμου δηλαδή.

«Η χώρα χρειάζεται προοδευτική κυβέρνηση κι όχι παρένθετες λύσεις με τεχνοκράτη πρωθυπουργό. Οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης που κινούνται στο προοδευτικό τόξο οφείλουν να λάβουν θέση», συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές, πετώντας το γάντι κυρίως στο ΚΙΝΑΛ και στο ΜέΡΑ 25.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση, πάντως, δεν βλέπουν εκλογές νωρίτερα από το φθινόπωρο του 2022, σημειώνοντας πως έχει ξεκινήσει η ραγδαία επιδείνωση των δημοσκοπικών ποσοστών της ΝΔ, εξέλιξη που εμποδίζει τον κ. Μητσοτάκη να προσφύγει πρόωρα στις κάλπες.

Στην Κουμουνδούρου, μάλιστα, δείχνουν να προεξοφλούν πως και λόγω απλής αναλογικής ο πρωθυπουργός θα προτιμήσει στο τέλος να εξαντλήσει την τετραετία.

Όπως κι αν έχει, τα σημαντικότερα για το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν αναμένονται μέσα στις επόμενες ημέρες, αφού ο πρόεδρός του βρίσκεται με την οικογένειά του για ολιγοήμερες διακοπές στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στο Αθαμάνιο Άρτας, στα Τζουμέρκα...

Γιάννης Συμεωνίδης

cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: