3.1.22

Για το καλό της χώρας...



Στον ρυθμό του «ακορντεόν», μπορείτε να διαπιστώσετε ότι ο κ. Πλεύρης, στα τελευταία μέτρα, ήταν το ίδιο φοβισμένος όσο ήταν, προεκλογικά, στη γωνία του –κάποτε– «Φλοράλ», στα Εξάρχεια, στις 6 το πρωί, όπου υποσχόταν –ψιθυριστά και κοιτώντας δεξιά αριστερά, μπας και... τον πάρει κανείς χαμπάρι– το ξεκαθάρισμα της κατάστασης από την ανομία και την επίβουλη αναρχία. Οσο πίστευε τότε αυτά που έλεγε άλλο τόσο πιστεύει τώρα ότι έχουν νόημα τα μέτρα που έλαβε για την Πρωτοχρονιά υπό την πίεση των 21.657 της Τρίτης, των 28.828 της Τετάρτης και των 35.580 κρουσμάτων της Πέμπτης. Μέτρα business as usual (BAU).

Εάν πιστεύει ότι τα μέτρα έχουν αποτέλεσμα, τότε σίγουρα είναι οπαδός του Κιμ: «Ολα γίνονται για το καλό της χώρας». Λ.χ., ο Κιμ Γιονγκ Ουν της Βόρειας Κορέας, αδυνάτισε. Οι φωτογραφίες της Κεντρικής Επιτροπής, όπου προήδρευε ο Κιμ τον Δεκέμβριο, δείχνουν ότι έχασε βάρος. Ο Κιμ «τρώει λιγότερο για χάρη της χώρας του», είπαν οι αξιωματούχοι, επειδή είχε πει στους Βορειοκορεάτες «να τρώνε λιγότερο» μέχρι να ανοίξουν τα σύνορα με την αδελφή Κίνα - τα οποία έχει κλείσει για να κρατήσει έξω τον κορονοϊό.

Οπως πάντα, στους κομμουνισμούς, ο Κιμ πιστεύει όσα λέει και οι πολίτες κάνουν, δήθεν, πως τον πιστεύουν. Η διαφορά είναι ότι στο απορρυθμιστικό παρεάκι, ο Πλεύρης κάνει δήθεν πως τα πιστεύει, ενώ οι πολίτες τα λούζονται και, εντωμεταξύ, το ΕΣΥ αδυνατίζει. Να υποθέσουμε ότι Κιμ - Πλεύρης, σημειώσατε 1 ή, απλώς, BAU; Και, τέλος, τι θέλετε; Δωρεάν rapid tests, να χρεοκοπήσει η χώρα και να έχουμε μνημόνια;

Δεν υπάρχουν σχόλια: