5.1.22

Τα πρόσωπα της «νέας σελίδας» στο ΚΙΝΑΛ...


Την ομάδα κρούσης που θα αναλάβει -από τον νέο χρόνο και από κρίσιμα πόστα- την αλλαγή σελίδας στο ΠΑΣΟΚ συγκροτεί αυτές τις ημέρες ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο νέος... πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής φιλοδοξεί ότι παρά την επέλαση της «Ομικρον» θα καταφέρει μέσα στο α’ τρίμηνο του 2022 να θέσει σε πλήρη διάταξη μάχης όλες τις δυνάμεις της παράταξης, δημιουργώντας έτσι μια δυναμική αφετηρία για τη μάχη αλλαγής των πολιτικών συσχετισμών στις προσεχείς εθνικές εκλογές. Ο ίδιος κινείται με στρατηγική ετοιμότητας για παν ενδεχόμενο. Εκτιμά ότι ο πρωθυπουργός μπορεί να προσφύγει στις πρόωρες κάλπες εντός του 2022, θέλοντας ενδεχομένως να ανακόψει και τη δυναμική πορεία που καταγράφει το ΚΙΝ.ΑΛ. με αφορμή την αλλαγή ηγεσίας. Πιστεύει ότι οι κύριοι Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσουν να προσπεράσουν τα αδιέξοδά τους τροφοδοτώντας κλίμα πόλωσης και έντονων αντιπαραθέσεων και ως εκ τούτου θα ποντάρουν πολύ νωρίτερα από το 2023 στην ένταση και τα διλήμματα που κυριαρχούν πρωτίστως στις προεκλογικές περιόδους.


Το σενάριο της πρόωρης κάλπης οδηγεί, λοιπόν, τον κ. Ανδρουλάκη στην άμεση συγκρότηση της ομάδας κρούσης, που θα γίνει με πυξίδα το προεκλογικό του σύνθημα για ανανέωση. Οχι ότι θα αποκλείσει από την κούρσα παλαιότερα και έμπειρα στελέχη, αλλά σίγουρα δεν είναι στις προτεραιότητές του η διατήρηση ισορροπιών, ακόμη και εκεί που επιβάλλονται μεγάλες ανατροπές. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει έμπιστος συνομιλητής του, «ο Νίκος θα σπάσει αυγά και θα συγκροτήσει τα πιο δυνατά ψηφοδέλτια σε κάθε εκλογική περιφέρεια». Και με τη Χαριλάου Τρικούπη τι θα κάνει; «Οπως απέδειξε με τη διάταξη δυνάμεων στη Βουλή, θα αξιοποιήσει βουλευτές και στελέχη, είτε τον στήριξαν, είτε δεν τον στήριξαν στην εσωκομματική μάχη», υποστηρίζει ο ίδιος άνθρωπος ομολογώντας ότι «βέβαια είναι πολύ δύσκολη η εξίσωση».

Πριν από τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων, πάντως, θα επιχειρηθεί η αναζήτηση και αξιοποίηση στελεχών (και εν δυνάμει υποψήφιων βουλευτών) στις καθημερινές μάχες εναντίον της κυβέρνησης αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, που προσπαθεί μέσω του συνεδρίου του να συγκρατήσει κεντροαριστερές δυνάμεις.
 
O αντ’ αυτού στη Βουλή

Στη Βουλή επέλεξε ως αντ’ αυτού τον κ. Μιχάλη Κατρίνη, βουλευτή από τις νεότερες γενιές και συνοδοιπόρο του στη Νεολαία του ΠΑΣΟΚ, καθώς και πρόσωπα που συνδυάζουν την ανανέωση και την εμπειρία, όπως η κυρία Νάντια Γιαννακοπούλου και ο κ. Κώστας Σκανδαλίδης. Ο νυν αντιπρόεδρος της Βουλής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος πρωτοστάτησε για την εκλογή Ανδρουλάκη στην ηγεσία του κόμματος και θεωρείται ένας από τους πλέον έμπιστους συνεργάτες του νέου προέδρου.

Στη Χαριλάου Τρικούπη δεν πρόκειται να μπει σαν ταύρος εν υαλοπωλείω, προχωρώντας σε εκκαθαρίσεις στελεχών με σημαντικούς ρόλους την προηγούμενη περίοδο. Δεν ζήτησε, όπως ακουγόταν, την παραίτηση του 30χρονου Μανώλη Χριστοδουλάκη από τη θέση του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής. Ο κ. Χριστοδουλάκης, τον οποίο ανέδειξε η Φώφη Γεννηματά, παραμένει στο πόστο του μέχρι το συνέδριο του κόμματος, που θα εκλέξει τη νέα ηγετική ομάδα. Ο ίδιος, πάντως, δεν αποκλείεται να αποχωρήσει από τον 5ο όροφο της Χαριλάου Τρικούπη -ισχύει το ασυμβίβαστο μεταξύ υποψήφιου βουλευτή και γραμματέα του κόμματος- για να κατέβει στην Ανατολική Αττική.

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο, πατήστε ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: