6.1.22

Οι γονείς φοβούνται...


...η Κεραμέως τα βρίσκει όλα καλά...

Τους λόγους για τους οποίους αποφασίστηκε το άνοιγμα των σχολείων στις 10 του μήνα, παρά τα χιλιάδες κρούσματα και τις αντιδράσεις από γονείς που φοβούνται, εξήγησε η Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείας μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (5/1) στον ΣΚΑΙ και απαντώντας στην κριτική που δέχεται για το άνοιγμα των σχολείων, υπερμανύνθηκε της απόφασης λέγοντας πως οι λόγοι είναι παιδαγωγικοί, ψυχολογικοί αλλά και υγειονομικοί, εξηγώντας πως τα... παιδιά με ανοιχτά σχολεία κάνουν δύο τεστ την εβδομάδα και σε περίπτωση κρούσματος κάνουν τεστ κάθε μέρα ενώ αν τα σχολεία είναι κλειστά, δεν κάνουν.

"Ανοιξαμε τα σχολεία τον Σεπτέμβριο με τη μετάλλαξη Δέλτα και χωρίς εμβολιαστική κάλυψη των μαθητών" πρόσθεσε η Νίκη Κεραμέως  και συμπλήρωσε οτι στη συζήτηση με την επιτροπή δεν τέθηκε θέμα παράτασης, η πλειοψηφία των ειδικών είπε να ανοίξουν τα σχολεία. Τόνισε επίσης οτι ειναι συνειδητή απόφαση της κυβέρνησης να επενδύσει στη δια ζώσης εκπαίδευση.

Για το ενδεχόμενο τηλεκπαίδευσης είπε οτι "πάμε βήμα βήμα παρακολουθώντας τι γίνεται στη χώρα μας αλλά και διεθνώς" και επικαλέστηκε τις άλλες χώρες που ανοίγουν τα σχολεία, όπως η Γαλλία. "Η πλατφόρμα είναι στη διάθεσή μας και εχουμε φροντίσει ωστε οι εκπαιδευτικοί να έχουν πρόσβαση για κάποια χρόνια" συμπλήρωσε .

Αναφερόμενη σε περιπτώσεις νόσησης εκπαιδευτικών είπε οτι υπάρχει οδηγία προς τις διευθύνσεις εκπαίδευσης να προσπαθούν να καλύψουν τις ανάγκες που θα παρουσιάζονται με βάση το διαθέσιμο προσωπικό.

Για τα rapid test είπε οτι αυτά θα γίνονται σε δημόσιες δομές, με βεβαίωση του διευθυντή, όμως δεν απάντησε ξακάθαρα στην ερώτηση για το πού αλλού μπορούν να κάνουν δωρεάν τεστ τα παιδιά ώστε να μην περιμένουν στα σημεία όπου σχηματίζονται ουρές.

Αναφορικά με το αίτημα παράτασης λόγω μη εμβολιασμού μικρών μαθητών είπε οτι ακόμα κι αν είχε δοθεί παράταση κάποιοι θα ζητούσαν κι άλλη, λέγοντας οτι "δεν προλάβαμε να τα εμβολιάσουμε".

Τέλος είπε οτι η εξεταστική θα γίνει κανονικά στα πανεπιστήμια "όπου έχουμε μια απο τις υψηλότερες εμβολιαστικές καλύψεις στη χώρα"...

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: