20.1.22

"Ειναι επικινδυνοι...


... για την υγεία, την οικονομία, τη δημοκρατία"...

Φουλ επίθεση από τον Αλέξη Τσίπρα κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να ανοίγει όλη τη βεντάλια των θεμάτων της επικαιρότητας.


Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Kontra Channel, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε τον Κ. Μητσοτάκη ως...

επιταχυντή της κρίσης τόσο στην υγεία όσο και στο μέτωπο της ακρίβειας και χαρακτήρισε «επείγον ζήτημα» να φύγει αυτή η κυβέρνηση.


«Το να φύγει αυτή η κυβέρνηση είναι ζήτημα ζωής, είναι ζήτημα επιβίωσης, είναι ζήτημα δημοκρατίας» για να προσθέσει ότι «είναι μια κυβέρνηση επικίνδυνη για την υγεία, επικίνδυνη για την ισότητα, επικίνδυνη για τη δημοκρατία».Αναφερόμενος στην πανδημία επισήμανε ότι «η χώρα μας βρίσκεται στην χειρότερη θέση στους σκληρούς δείκτες, στους θανάτους ανά ένα εκατομμύριο πληθυσμό σε όλη την Ευρώπη και από τις χειρότερες στον κόσμο…». Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι άφησε απροστάτευτη την κοινωνία, δεν ύψωσε ασπίδα προστασίας από την πανδημία, δεν ενίσχυσε το δημόσιο σύστημα υγείας. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ζούμε μία τραγωδία που αντικατοπτρίζεται σε χαμένους ανθρώπους που θα μπορούσαν να έχουν σωθεί. Αναφέρομαι όχι μόνο στον συνολικό αριθμό των νεκρών που είναι ο υψηλότερος, αναλογικά, στην Ευρώπη, αλλά και σε αυτό που υπέδειξε η μελέτη Τσιόδρα - Λύτρα, ότι ένας μεγάλος αριθμός των ανθρώπων που χάνονται θα μπορούσαν να έχουν σωθεί αν οι συνθήκες στο σύστημα υγείας ήταν διαφορετικές».


Επικεντρώνοντας στον πρωθυπουργό και απαντώντας στις αιτιάσεις του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «υπονόμευσε την εθνική προσπάθεια» ο κ. Τσίπρας απάντησε: «Δεν έχει πια σημασία τι λέει ο κ. Μητσοτάκης διότι είναι αναξιόπιστος…Δεν έχω ξαναδεί κυβέρνηση που να μην ασχολείται με τίποτε άλλο παρά να κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση...Δεν έχει καμία σημασία τι λέει για τον ΣΥΡΙΖΑ, σημασία έχει τι πράττει για να προστατεύσει τους πολίτες, να ισχυροποιήσει την ασπίδα απέναντι στην πανδημία. Δεν κάνει πράγματα, αντίθετα είναι επιταχυντής της κρίσης…Λίγη σημασία έχει τι λέει ο κ. Μητσοτάκης, είναι μία κυβέρνηση απολύτως αποτυχημένη και επικίνδυνη. Είναι επικίνδυνη για την δημόσια υγεία γιατί άφησε την κοινωνία απροστάτευτη και δεν ενίσχυσε το σύστημα υγείας. Είναι μία κυβέρνηση επικίνδυνη για το εισόδημα των εργαζόμενων, των νοικοκυριών, της μεσαίας τάξης. Είναι μία κυβέρνηση επικίνδυνη για την δημοκρατία. Γιατί σε συνθήκες κρίσης οικοδομεί το δικό της καθεστώς, δημιουργεί συνθήκες δίωξης των δημοσιογράφων της αντίθετης άποψης».

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι πλέον δεν υπάρχει πεδίο συνεννόησης και… συμφώνησε με τον πρωθυπουργό πως τους χωρίζει άβυσσος,  για να σημειώσει ότι «τώρα είναι η ώρα της λαϊκής ετυμηγορίας».


Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι υπονόμευσε το ΕΣΥ με το προεκλογικό του πρόγραμμα και ότι «την ώρα που είμαστε πρωταθλητές σε κρούσματα κλείνει το Παίδων και σχεδιάζει συγχωνεύσεις. Δεν έχει προσλάβει ούτε έναν νοσηλευτή».


«Έχει ρητορική διχαστική, όταν βγαίνει ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και μιλάει με όρους πρωτοφανείς, λέγοντας ότι είμαστε ναζί, ότι ακολουθούμε τη γραμμή του Γκέμπελς» ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του. 


Κεραυνούς εκτόξευσε και για το μεγάλο ζήτημα της ακρίβειας, κατηγορώντας την κυβέρνηση για καθυστερημένες ενέργειες και επισημαίνοντας ότι μέχρι πριν από έναν μήνα κορυφαία στελέχη, όπως ο υπουργός Ανάπτυξης, δεν «έβλεπαν» τις αυξήσεις στις τιμές.


«Πώς θα ζήσει ο κόσμος μέχρι τον Μάιο που υποσχέθηκε αύξηση του κατώτατου μισθού; Δεν τους ενδιαφέρει πώς θα ζήσει ο κόσμος» δήλωσε ασκώντας κριτική στις εξαγγελίες για αυξήσεις. 


Ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε και το μιντιακό τοπίο υπογραμμίζοντας ότι «δεν υπήρξε ποτέ αυτός ο απόλυτος έλεγχος της ενημέρωσης στη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας. Δεν αισθάνονται την ανάγκη να δώσουν απαντήσεις, να μην λένε ψέματα στον ελληνικό λαό» για να προσθέσει «όμως όσο και αν σε στηρίζουν, όσες λίστες Πέτσα και αν φτάσεις ,η πραγματικότητα είναι πολύ σκληρή και πεισματάρα. Όταν πηγαίνει ο κόσμος στο σούπερ μάρκετ, όταν πηγαίνει να βάλει βενζίνη και βλέπει αυξήσεις δεν έχει και μεγάλη σημασία τι λέει ο κ. Μητσοτάκης»

<

Δεν υπάρχουν σχόλια: