19.1.22

Δισ. ευρώ πετάνε στον ουρανό της Αττικής...


Πανηγύρια για τα Ραφάλ που παραλαμβάνονται με τιμές αρχηγού κράτους – και ζωντανή μετάδοση – από την κυβέρνηση. «Με τη φράση “Καλώς ήρθατε στο σπίτι σας” υποδέχθηκε ο Πύργος Ελέγχου της Τανάγρας τα Ραφάλ τα οποία προσγειώθηκαν στις εγκαταστάσεις της 114 Πτέρυγας Μάχης. 

Η τελετή υποδοχής εγινε με... κάθε επισημότητα, παρουσία του πρωθυπουργού, του υπουργού Άμυνας και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ. Μάλιστα, στις 12 το μεσημέρι τα Rafale, στα οποία βρίσκονται Έλληνες και Γάλλοι πιλότοι, πέταξαν συμβολικά πάνω από την Ακρόπολη. 


Η υποδοχή είχε αρχίσει από χθες με σποτ της ΝΔ και την ενθουσιώδη φράση «έρχονται». Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του τομεάρχη Εξωτερικών του κόμματος, Γ. Κατρούγκαλου, έσπευσε να πάρει λίγο από τη «δόξα» της υποδοχής.. Εγκάλεσε τη ΝΔ που έβγαλε κομματικό σποτ, γράφοντας: «Με χρήματα της ΝΔ αγοράστηκαν, κ. Μητσοτάκη;». 

Η φιέστα για τα δις ευρώ που «πετάνε» πάνω από τον ουρανό της Αττικής – και καμία σχέση δεν έχουν με την άμυνα της χώρας – γίνεται την ώρα που η πανδημία σαρώνει, τα νοσοκομεία είναι υπό κατάρρευση και η κυβέρνηση αρνείται να ενισχύσει τη δημόσια Υγεία. Γιατί πανηγυρίζει η κυβέρνηση; Μα, διότι είναι συνεπής στις ΝΑΤΟϊκές της υποχρεώσεις, συνεχίζοντας να εξυπηρετεί τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα στην περιοχή.

Πολλά τα δις λοιπόν που «πετάνε» ή θα «πετάξουν» πάνω από τη χώρα. Η αρχική σύμβαση προβλέπει την αγορά 18 μαχητικών αεροσκαφών Ραφάλ, εκ των οποίων 6 καινούργια και 12 μεταχειρισμένα. Παρ’ όλα αυτά η η χώρα θα προμηθευτεί 24 μαχητικά αεροσκάφη Ραφάλ, αφού τις επόμενες επόμενες εβδομάδες αναμένεται να υπογραφεί η πρόσθετη σύμβαση για την αγορά επιπλέον έξι καινούργιων μαχητικών.  Το συνολικό κόστος υπολογίζεται να ξεπεράσει τα 3 δισ. ευρώ και μπορείτε να φανταστείτε ποιος θα τα πληρώσει.

ΚΚΕ: Στο λαό το κόστος της εμπλοκής στα επιθετικά σχέδια των ευρωατλαντικών ιμπεριαλιστικών συμμαχιών

«Οι κυβερνητικές φιέστες με τα Rafale δεν μπορούν να κρύψουν ότι, στις τραγικές συνθήκες της πανδημίας και της ακρίβειας, ο λαός καλείται να επωμιστεί -με ευθύνη της κυβέρνησης και όλων των άλλων κομμάτων που τα ψήφισαν- το υπέρογκο κόστος αυτών των πολεμικών αεροσκαφών, που υπηρετούν κυρίως την εμπλοκή της χώρας στα επιθετικά σχέδια των ευρωατλαντικών ιμπεριαλιστικών συμμαχιών της άρχουσας τάξης», αναφέρει σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.«Κι όλα αυτά τη στιγμή που τα “βάθρα” της πολιτικής της “γεωστρατηγικής αναβάθμισης”, ως δήθεν ασπίδας για τα κυριαρχικά δικαιώματα και την άμυνα της χώρας, καταρρέουν το ένα μετά το άλλο, όπως συνέβη και με τη διαφαινόμενη εγκατάλειψη του σχεδίου για τον αγωγό East Med, που υπαγορεύεται από τα συμφέροντα, αλλά και τις συμμαχίες των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, στο πλαίσιο του οξυμένου ανταγωνισμού τους με Ρωσία – Κίνα», σημειώνεται στην ανακοίνωση.


«Πραγματική προστασία για τα συμφέροντα του λαού και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μπορεί να υπάρξει μόνο με την απεμπλοκή από τα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, την οριστική αποδέσμευση, με τον ελληνικό λαό κυρίαρχο στο “τιμόνι” της εξουσίας, με την οικοδόμηση διεθνών πολύπλευρων σχέσεων στη βάση του αμοιβαίου οφέλους για τους λαούς», καταλήγει η ανακοίνωση. 

imerodromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: