24.1.22

Χιονίζει στο κέντρο της Αθήνας...


Τα πρώτα χιόνια από την κακοκαιρία Ελπίς ξεκίνησαν να πέφτουν σήμερα λίγο μετά τις 8 και στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι, το δεύτερο, πιο ισχυρό κύμα επηρεάζει με χιονοπτώσεις και την πρωτεύουσα.

Ισχυρή είναι η χιονόπτωση αυτή την... ώρα και στους Αμπελόκηπους:


Πυκνή είναι φυσικά η χιονόπτωση και σε πιο βόρειες περιοχές του λεκανοπεδίου, όπως η Αγία Παρασκευή:

Λεπτομερή στοιχεία για την πορεία της κακοκαιρίας έδωσε χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ η μετεωρολόγος Ιωάννα Τσικουδή τονίζοντας ότι η μεγάλη ψυχρή εναέρια μάζα βρίσκεται πάνω από τη χώρα μας θα επιμείνει και σήμερα Δευτέρα, με επέκταση και δυτικότερα και αυτή θα είναι και η κορύφωση της κακοκαιρίας.

Την Τρίτη θα υποχωρήσει λίγο από τα δυτικά, ενώ την Τετάρτη το κύμα κακοκαιρίας σταδιακά θα αρχίσει να φεύγει , ενώ παρόλο που θα ανέβουν οι μέγιστες θερμοκρασίες, ωστόσο ο παγετός θα παραμείνει στα ηπειρωτικά κατά τόπους έως και το τέλος της εβδομάδας.

Στο Κεντρικό και το Βόρειο Αιγαίο έχουν αρχίσει να πυκνώνουν οι χιονοπτώσεις , και μέχρι και τις 6 ξημερώματα της Δευτέρας θα φτάσει σε Ανατολική Πελοπόννησο, Εύβοια, Σποράδες, Ανατολική Θεσσαλία και τα νοτιότερα τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας. Λίγο αργότερα, περίπου από τις 9 με 11 το πρωί, θα έρθει η κορύφωση, φθάνοντας στην Αττική ειδικά στις 12 και θα δούμε χιόνια ακόμα και στις παραλίες, την Κεντρική και Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Σποράδες καθώς και Ανατολική Πελοπόννησο λιγότερο κατά τόπους στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Το απόγευμα και το βράδυ της Δευτέρας τα φαινόμενα θα συνεχιστούν Εύβοια, Αττική, Σποράδες, Ανατολική Πελοπόννησος Κρήτη και Δωδεκάνησα, όπου θα υπερισχύσουν χιονόνερο και η βροχή.

Το μεσημέρι της Τρίτης θα ξαναμπεί η κακοκαιρία εντός Αιγαίου και την Κρήτη, θα «καθαρίσουν» τα ηπειρωτικά. Το βράδυ της Κρήτης θα μειωθεί ο χιονιάς και την Τετάρτη θα σταματήσουν τα χιόνια αλλά να μείνει το κρύο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: