4.1.22

Τιμή μοριακού τεστ: Στα 47 ευρώ το πλαφόν από τα 60 ευρώ...


Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται να δημοσιοποιηθεί η ΚΥΑ για τη μείωση στην τιμή των μοριακών τεστ (PCR) και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Νewsbeast «κλείδωσε» η μείωση του ήδη υπάρχοντος πλαφόν στην τιμή... τους από τα 60 στα 47 ευρώ.

Επισημαίνεται ότι μέχρι τώρα το πλαφόν που υπάρχει στην τιμή των μοριακών τεστ (60 ευρώ) δεν έχει λειτουργήσει ανταγωνιστικά σε αντίθεση με τα rapid test, που παρά το πλαφόν των 10 ευρώ, μπορεί κάποιος στα φαρμακεία να το βρει από 5 έως και 7 ευρώ.

Για το θέμα μίλησε νωρίτερα σήμερα στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι «κάτω από 60 ευρώ και κοντά στα 50 ευρώ θα οριστεί η τιμή των μοριακών τεστ κορονοϊού (PCR)».

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, «κανείς δεν θα μπορεί να υπερβεί την νέα αυτή τιμή καθώς πρόκειται για διατίμηση. Και σήμερα εάν σας χρεώσουν πάνω από 60 ευρώ μπορείτε να κάνετε καταγγελία».

«Μου αρέσει όταν παίρνω μία πολιτική απόφαση να γίνεται σε συνεννόηση με όλους τους εμπλεκόμενους» είπε και πρόσθεσε πως «η τιμή των 60 ευρώ που έχουμε τώρα στην Ελλάδα είναι κάτω από το μέσο ευρωπαϊκό μέσο όρο, δεν είμαστε ακριβοί στα PCR, είμαστε φτηνοί»...

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: