18.1.22

Επενδύσεις άνω των 3 δισ. ευρώ από τον ΟΤΕ…


…και 1,3 δισ. ευρώ από τη United Group...

«Η Deutsche Telekom και ο ΟΤΕ σχεδιάζουν επενδύσεις άνω των 3 δισ. ευρώ, φέρνοντας ένα υπερσύγχρονο δίκτυο οπτικών ινών σε 3 εκατ. περίπου σπίτια και επιχειρήσεις στην Ελλάδα», σύμφωνα με την Dominique Leroy, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Deutsche Telekom AG.

Στις περιοχές που... δεν έχει φτάσει ακόμα η οπτική ίνα στο σπίτι θα προχωρήσουν σε διπλασιασμό των ονομαστικών ταχυτήτων που απολαμβάνουν οι συνδρομητές λιανικής σταθερής, όπου αυτό είναι τεχνολογικά εφικτό. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος έχει ταχύτητα 24Mbps, θα αναβαθμιστεί στα 50Mbps, χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση.

«Επιπλέον, θα φέρουμε το δίκτυο οπτικών ινών (FTTH) σε 3 εκατομμύρια σπίτια κι επιχειρήσεις μέχρι το 2027. Από την επένδυσή μας, θα καλυφθούν σχεδόν τα 2/3 των γραμμών της Ελλάδας με οπτική ίνα μέχρι το σπίτι. Η ανάπτυξη του FTTH έχει ήδη ξεκινήσει. Ο ΟΤΕ έχει σήμερα το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών μέχρι το σπίτι στην Ελλάδα, με πάνω από 560.000 γραμμές. Έως το τέλος του 2022, ο Όμιλος ΟΤΕ αναμένεται να καλύψει με FTTH 1 εκατ. σπίτια κι επιχειρήσεις. Στόχος είναι ως το 2027 να φτάσει ο ΟΤΕ τα 3 εκατομμύρια γραμμές», πρόσθεσε η Leroy.

Από την άλλη πλευρά, η United Group σχεδιάζει να πραγματοποιήσει στη χώρα επενδύσεις που ξεπερνούν τα 1,3 δισ. ευρώ μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια στην επέκταση του δικτύου οπτικών ινών, στην ανάπτυξη του 5G και στη συνδρομητική τηλεόραση. Η United Group έχει ήδη επενδύσει 1,4 δισ. ευρώ στην ελληνική αγορά, πραγματοποιώντας μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στη χώρα τα τελευταία χρόνια. Το 1 δισ. ευρώ κατευθύνθηκε στην απόκτηση της Wind, ενώ 150 εκατ. ευρώ δόθηκαν για την αγορά της Nova.

«Η εξαγορά της Wind Ελλάς είναι ένα σημαντικό ορόσημο για τη United Group και την ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών. Με την κίνησή μας αυτή επιβεβαιώνουμε ξανά τη δέσμευσή μας να προσφέρουμε στους έλληνες καταναλωτές μία πλήρη γκάμα με τα καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες του κλάδου μας», δήλωσε η Victoriya Boklag, διευθύνουσα σύμβουλος της United Group...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: