1.1.22

Διασωληνωμένη 16χρονη με Covid-19 στη Θεσσαλονίκη...



Διασωληνωμένη στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» παραμένει μία 16χρονη, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, που προσβλήθηκε από το νέο κορονοϊό αλλά καθυστέρησε να νοσηλευτεί λόγω αρνητικού αντιγονικού τεστ.

Τη... μάχη των γιατρών περιέγραψε στον Γ. Αυτιά (ΣΚΑΙ) ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου, λέγοντας ότι έφτασε σε αυτό στα πρόθυρα ανακοπής και με τρομακτική μεγάλη υποξυγοναιμία.

«Καθυστέρησαν να το φέρουν στο νοσοκομείο το κορίτσι γιατί με τα αντιγονικά τεστ νομίσανε ότι ήταν ένα κοινό κρυολόγημα. Οι υποξυγοναιμίες σε ένα παιδί 16 ετών δεν δείξανε μια εικόνα τόσο αρνητική, όταν βέβαια έφτασε στο «παρά πέντε» είπε και τόνισε την ανάγκη κάθε σύμπτωμα να λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν, ακόμα κι αν το τεστ βγει αρνητικό.


«Ο αγώνας ξεκίνησε από το τμήμα Επειγόντων περιστατικών, δυσκολευτήκαμε όλη τη νύχτα να το φέρουμε σε μια ισορροπία, ευτυχώς αντέδρασε στις θετικές πιέσεις και στους αναπνευστήρες που χρησιμοποιήσαμε, ήδη είναι σε καλύτερη κατάσταση, όμως μας έκανε εντύπωση το γεγονός, φοβηθήκαμε ότι ήταν η Όμικρον, είναι η Δέλτα» σημείωσε ο καθηγητής.

«Είναι σε καλύτερη κατάσταση, αντέδρασε στη θεραπεία. Όταν ένα παιδί 16 χρονών κινδυνεύει, κινδυνεύει όλη η χώρα. Δυστυχώς δεν ήταν εμβολιασμένο το παιδί» πρόσθεσε.

Τέλος, μίλησε για ακόμα μια φορά για τις γεμάτες εντατικές και τη μεγάλη η πίεση στο σύστημα υγείας. «Περάσαμε μια πολύ δύσκολη χρονιά στην εντατική και συνεχίζουμε να περνάμε. Πολλές βεβαιότητες διαψευστήκανε. Δεν περιμέναμε στο τέλος του 2021 να βρισκόμαστε σε αυτή την έκτακτη κατάσταση» είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: