2.4.18

Ε όχι και εργασιακά δικαιώματα, κύριε Καψή!...

Αποτέλεσμα εικόνας για καψής«Πού αλλού ακούστηκε, εξάλλου, οι εργαζόμενοι να υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους με συλλογικό τρόπο, ο οποίος κατοχυρώνεται και θεσμικά (συνδικαλισμός λέγεται, κι ας προκαλεί ο...
όρος αναγούλα στο συνάφι των Καψήδων);»

Εξανέστη ο γνωστός σχολιαστής, κ. Μανόλης Καψής, μέσω άρθρου του στο capital.gr, για όσα κατήγγειλε στο Left.gr εργαζόμενος και συνδικαλιστής στα Praktiker. 

Δικαίως: είναι δυνατόν οι εργαζόμενοι να έχουν λόγο για τις συνθήκες εργασίας τους όταν αυτή έχει καθοριστεί από μία καναδική πολυεθνική; Ακόμα και οι νοσταλγοί της Ε.Σ.Σ.Δ., τη συνωμοσία των οποίων επιχειρεί να αποκαλύψει ο κ. Καψής, έχουν από καιρό σχεδόν παραδεχτεί  ότι αυτού του είδους οι επιχειρήσεις είναι παράδεισος εργασιακών δικαιωμάτων!

Είναι δυνατόν να διαβουλεύεται, όπως επιτάσσει η νομοθεσία, η διοίκηση μίας εταιρείας με το σωματείο των εργαζομένων για ζητήματα που αφορούν στην ασφάλεια στην εργασία; Θα μου πείτε, η Ελλάδα είναι το τελευταίο σοβιετικό κράτος της Ευρώπης, άρα επιβιώνουν διάφορα τέτοια νομικά και θεσμικά «κουσούρια», τα οποία, μάλιστα, η κυβέρνηση των νεο-συμμοριτών (το παραδεχόμεθα, δεν είναι ανάγκη να γίνει προκλητικός ο, πάντα νηφάλιος στις τοποθετήσεις του, κ. Καψής) θα τα επεκτείνει μετά το 2018, με την επαναφορά του πυρήνα των συλλογικών συμβάσεων...

Πού αλλού ακούστηκε, εξάλλου, οι εργαζόμενοι να υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους με συλλογικό τρόπο, ο οποίος κατοχυρώνεται και θεσμικά (συνδικαλισμός λέγεται, κι ας προκαλεί ο όρος αναγούλα στο συνάφι των Καψήδων); Στην Ευρώπη, είναι η απάντηση, στην οποία διακαώς επιθυμείτε να «μείνουμε».  

Διαβάστε αναλυτικότερα εδώ

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: