30.4.18

Η «γαλάζια» πρόταση για τις εκλογές...

Γραφεία Νέα ΔημοκρατίαςΕπιμένει για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες η Νέα Δημοκρατία και με αφορμή τις διαρροές ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν στις 13 Οκτωβρίου του 2019 μαζί με τις...
αυτοδιοικητικές εκλογές, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επαναφέρει την πρόταση για κάλπες μέσα στο 2018.

Η συζήτηση για τις εκλογές έχει ανοίξει εδώ και καιρό και στο εσωτερικό της κυβέρνησης, εκτός από τη ΝΔ που ζητάει προσφυγή στις κάλπες σχεδόν σε κάθε ανακοίνωση και δήλωση των στελεχών της.

Το κόμμα της Πειραιώς, σε ανακοίνωση που εξέδωσε υποστηρίζει πως «η κυβέρνηση διοχετεύει στα Μ.Μ.Ε. την πληροφορία ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν στις 13 Οκτωβρίου του 2019 μαζί με τις αυτοδιοικητικές εκλογές».

Ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας χθες στην ΕΡΤ1, δεν απέκλεισε η ημερομηνία να «κουμπώσει» μαζί με τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Πέραν του γεγονότος ότι η ταύτιση των δύο αυτών εκλογικών αναμετρήσεων δεν έχει συμβεί ποτέ στη Μεταπολίτευση για να αποτραπεί η συνολική παραλυσία της χώρας, η κυβέρνηση είναι έκθετη και ως προς τις δικές της δεσμεύσεις.

Προ ολίγων μηνών ο κ. Σκουρλέτης είχε προαναγγείλει και δεσμευθεί δημόσια ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν θα συμπέσουν με τις ευρωεκλογές “για μην λειτουργήσουν παραμορφωτικά για την αυτοδιοίκηση”. Και τώρα ο ίδιος ξεχνώντας αυτήν την τοποθέτησή του, δηλώνει ότι η κυβέρνηση θα διεξαγάγει την εκλογή για την ανάδειξη δημάρχων και περιφερειαρχών ταυτόχρονα με τις εθνικές εκλογές, αδιαφορώντας για το ακόμη μεγαλύτερο χάος που θα προκληθεί, καθώς επί μήνες η χώρα είναι βέβαιο ότι θα παραλύσει τόσο σε κεντρικό, όσο και αυτοδιοικητικό επίπεδο», σχολιάζει το κόμμα της Πειραιώς.

Πέρα από τις δηλώσεις Σκουρλέτη, πάντως, από το Μαξίμου δεν έχει υπάρξει ακόμη επίσημη αντίδραση, όμως η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει πολλάκις ότι οι κάλπες θα στηθούν στο τέλος της τετραετίας και όχι νωρίτερα, όπως το φθινόπωρο του 2018 που είχε διαρρεύσει σε μέσα ενημέρωσης.

«Είναι πια προφανές ότι η κυβέρνηση τρέμει τη λαϊκή ετυμηγορία και γι’ αυτό προσπαθεί να καθυστερήσει όσες εκλογές περνούν από το χέρι της» υπογραμμίζει η Νέα Δημοκρατία επαναφέροντας ως «μοναδική λύση» την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον Αλέξη Τσίπρα για εκλογές τον Σεπτέμβριο.

«Αν σέβεται, όπως λέει, το λαό, ας τον εμπιστευτεί. Κι αν δεν φοβάται τη Νέα Δημοκρατία, ας αναμετρηθεί επιτέλους μαζί της. Με δημοκρατική προσφυγή στις κάλπες το συντομότερο δυνατόν», τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: