30.4.18

Η "δημοκρατία" και οι πέντε περίεργες «συμπτώσεις»...

Για πέντε περίεργες «συμπτώσεις» και βρόμικο πόλεμο εναντίον της κάνει λόγο η εφημερίδα «δημοκρατία» του Γιάννη Φιλιππάκη αναφέροντας πως...
"με διάφορους τρόπους επιχειρήθηκε στο παρελθόν να «σβήσει» η φωνή της, είτε από τις μνημονιακές κυβερνήσεις είτε από ισχυρούς διαπλεκόμενους επιχειρηματίες που ήθελαν να επιβάλουν σιωπητήριο για τις ανομίες τους ενώ χρησιμοποιήθηκαν μέθοδοι οικονομικού πολέμου, πιέσεων στα όρια της απειλής και.. φθοράς με κάθε τρόπο".

Οι «συμπτώσεις» υπακούουν μάλλον σε σχέδιο και κάθε άλλο παρά ως συμπτώσεις μπορούν να χαρακτηριστούν, γράφει η εφημερίδα και συγκεκριμένα:

1η ΣΥΜΠΤΩΣΗ
Οι «συμπτώσεις» ξεκινούν στις 19 Απριλίου με ένα δημοσίευμα της ιστοσελίδας parapolitika.gr με τίτλο «Καρφιά της “δημοκρατίας” στον Καμμένο». Η ιστοσελίδα του ομίλου που ταυτίζεται με τον Ευ. Μαρινάκη (εξάλλου υπάρχουν σχέσεις στενής... φιλίας), τις εφημερίδες του και το πρακτορείο διανομής ανέφερε με... έκπληξη ότι η εφημερίδα ασκούσε κριτική στον Πάνο Καμμένο, παρότι είναι γνωστό τοις πάσι ότι η «δημοκρατία» ποτέ δεν χαρίστηκε σε κανένα πρόσωπο (με κορυφαίο παράδειγμα τον Αντώνη Σαμαρά). Στο εν λόγω σχόλιο όμως υπάρχει μια πονηρή τελευταία παράγραφος, που αναφέρει: «Μένει να δούμε αν πρόκειται για “πυροτέχνημα” του Φιλιππάκη, προκειμένου να συγκρατήσει αναγνώστες που εγκαταλείπουν την εφημερίδα αγανακτισμένοι για την ανοιχτή στήριξη στον Πάνο Καμμένο, ή αν τα “καρφιά” θα συνεχιστούν…»

Η αλήθεια όμως είναι ότι η «δημοκρατία» όχι μόνο δεν έχει χάσει αναγνώστες αλλά έχει αξιοζήλευτη κυκλοφορία και σταθερότητα. Συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, στο πρώτο τρίμηνο του 2018 είχε διαφορά μόνο 40 φύλλων (!) και μέσο όρο πάνω από 9.000 φύλλα. Επομένως το κραυγαλέο ψέμα των «Παραπολιτικών» μοιάζει περισσότερο με προαναγγελία ή... απειλή μείωσης κυκλοφορίας! Πόσο μάλλον όταν ο συγκεκριμένος όμιλος έχει στενές σχέσεις με το μοναδικό πρακτορείο διανομής που μπορεί να κάνει ό,τι... θέλει, με την ανοχή και της κυβέρνησης!

2η ΣΥΜΠΤΩΣΗ
Ακολούθησε (όλως τυχαίως και πάλι) η επίθεση κατά της «δημοκρατίας» μία ημέρα μετά, στις 20 Απριλίου, από την εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας στην επίσημη ενημέρωση των δημοσιογράφων.

3η ΣΥΜΠΤΩΣΗ
Την αμέσως επομένη μέρα, στις 21 Απριλίου, εξεδόθη επίσημη ανακοίνωση όπου το κόμμα καλούσε τους οπαδούς του να μην την αγοράζουν! Μία ημέρα μετά ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Αδωνις Γεωργιάδης προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα δήλωσε πάλι στα «Παραπολιτικά» (αυτή τη φορά στο ραδιόφωνο) «ούτε να ακουμπάτε αυτή την εφημερίδα». Στο ίδιο ραδιόφωνο φιλοξενήθηκαν και άλλες παρόμοιες συνεντεύξεις στελεχών, που βρίσκονται κοντά στη σημερινή ηγεσία της Ν.Δ. και υποστήριζαν ακριβώς τα ίδια...

4η ΣΥΜΠΤΩΣΗ
Παράλληλα ένα ολόκληρο mediaκό σύστημα, του συνδικαλιστικού οργάνου των δημοσιογράφων συμπεριλαμβανομένου (ΕΣΗΕΑ), έμεινε αμέτοχο στην όλη υπόθεση και δεν θεώρησε ότι έπρεπε να πάρει θέση για τις πρωτοφανείς, μεταπολιτευτικά, επιθέσεις που δέχονται δημοσιογράφοι από πολιτικό κόμμα. Με προφανή αμηχανία και αφωνία αντιμετώπισε την προσπάθεια επιβολής λογοκρισίας, προφανώς για να μη χαλάσει τις σχέσεις του με συγκεκριμένα συμφέροντα...

5η ΣΥΜΠΤΩΣΗ
Τέλος, τις ίδιες ημέρες έκαναν την εμφάνισή τους στο διαδίκτυο συγκεκριμένοι δήθεν αναγνώστες (οι περισσότεροι ταυτοποιήθηκαν από το τεχνικό τμήμα της «δημοκρατίας»), τα γνωστά... trolls, που αναπαρήγαγαν υβριστικά σχόλια θέλοντας να φτιάξουν κλίμα. Μάλιστα όλοι τους είχαν ορισμένα περίεργα κοινά σημεία στα προφίλ τους. 
Για παράδειγμα αναπαρήγαγαν τα ίδια βίντεο, έκαναν ταυτόσημα σχόλια και κοινοποιούσαν πρωτοσέλιδα συγκεκριμένων εφημερίδων! Προφανώς τυχαίο θα ήταν κι αυτό!

Πιθανότατα θα υπάρξουν και άλλες συμπτώσεις στο μέλλον, αφού το σχέδιο φαίνεται να έχει συγκεκριμένο «σενάριο». Πάντως κι αυτή τη φορά θα πέσει στο κενό...

Πηγή: zoornalistas.blogspot. gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: