30.4.18

«Κανένα κούρεμα του ελληνικού χρέους»...

dombretΕπί οκτώ χρόνια, ο Aντρέας Ντόμπρετ ήταν ο σημαντικότερος Γερμανός «επιθεωρητής» τραπεζών στο διοικητικό συμβούλιο της...
Bundesbank. Τώρα αποχωρεί από το αξίωμά του.

Στην τελευταία του μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στην γερμανική εφημερίδα «Bild», απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους καθώς επίσης επισήμανε τη σταθερότητα των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στη Γερμανία.

«Κανένα κούρεμα του ελληνικού χρέους», είναι ο τίτλος της γερμανικής εφημερίδας στο άρθρο της με την επίμαχη συνέντευξη. 

Σε ερώτηση των Γερμανών δημοσιογράφων Φριτς Έσερ και Χένρικ Γάιμκε-Κάργκε εάν οι Έλληνες χρειάζονται περισσότερη ελάφρυνση του χρέους, το απερχόμενο μέλος του προεδρείου της Bundesbank υπογραμμίζει: «Η ελάφρυνση του χρέους για την Ελλάδα είναι κατά τη γνώμη μου ο λανθασμένος τρόπος. Δεν θα λύσει το πρόβλημα».

Πριν από λίγες ημέρες, ο Αντρέας Ντόμπρετ είχε εκφράσει την άποψη αυτή και στην οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt».

Στη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Bild», πλέκει επίσης το εγκώμιο στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Γερμανίας επισημαίνοντας πως οι γερμανικές τράπεζες είναι προετοιμασμένες για το μέλλον.

«Οι γερμανικές τράπεζες έχουν κάνει το έργο τους. Κατά μέσο όρο, τα γερμανικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα είναι πολύ πιο ισχυρά σήμερα από ότι πριν από μερικά χρόνια», όπως υποστηρίζει.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: