30.4.18

Νέες προσφυγές για το Ελληνικό...

Νέες προσφυγές για το ΕλληνικόΜετά την προσφυγή των 507 κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Ελληνικού, οι οποίοι επιχειρούν να βάλουν νέο «μπλόκο» στην...
επένδυση, δυο οικολογικές Οργανώσεις κατέθεσαν αίτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, εντοπίζοντας προβλήματα στους χειρισμούς που γίνονται σε ότι αφορά στο δασικό τμήμα, έκτασης των 243 στρεμμάτων.

Το «Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων» και η «Οικολογική Συνεργασία» ζητούν από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο να ακυρωθεί ως αντισυνταγματικό και παράνομο το επίμαχο Προεδρικό Διάταγμα δυο μήνες μετά την απόφαση των δικαστών να ανάψουν το «πράσινο φως» για να προχωρήσει η επένδυση.

Όπως υποστηρίζουν στην προσφυγή τους η γνωμοδότηση (29/2018) της Ολομέλειας του ΣτΕ η οποία εκδόθηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2018, πλανήθηκε ως προς την κρίση της αναφορικά με το δασικό τμήμα της έκτασης στο Ελληνικό καθώς η σχετική μελέτη, «προβλέπει τη διατήρηση ή την μεταφύτευση τμήματος της δασικής έκτασης, ενώ χαρακτηρίζει την επίμαχη δασική έκταση ως «τεχνητή δασική φυτεία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προσφυγές αυτές δεν παράγουν άμεσα έννομο αποτέλεσμα αφού τα έργα θα συνεχιστούν κανονικά μέχρι κριθούν από το ΣτΕ οι ισχυρισμοί των κατοίκων και των οργανώσεων.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: