29.12.15

SOS εκπέμπουν οι... διασώστες του ΕΚΑΒ...

Κινητοποιήσεις εργαζομένων στο ΕΚΑΒ

Για πρωτοφανή οπισθοδρόμηση σε συνθήκες Μεσαίωνα με την κατάργηση, από το νέο έτος, της...
πρόσθετης υποχρεωτικής ασφάλισής τους κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ και εξαγγέλλουν κινητοποιήσεις.

Γιατροί, διασώστες και νοσηλευτές του ΕΚΑΒ αντιδρούν στην πρόθεση της κυβέρνησης να ικανοποιήσει τη σχετική πρόβλεψη του τρίτου Μνημονίου και ζητούν από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να δώσει άμεσα λύση.

«Η πρόσθετη υποχρεωτική ασφαλιστική κάλυψη, που δυστυχώς λόγω του τρίτου Μνημονίου κόβεται, θεσπίστηκε προ 20ετίας, λόγω της ιδιαίτερης επικινδυνότητας του επαγγέλματός μας και των σοβαρών ατυχημάτων που συμβαίνουν στους συναδέλφους μας», εξηγεί ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων, Γιώργος Μαθιόπουλος.

Ενδεικτικά αναφέρει ότι κατά τα τελευταία χρόνια «έχουμε θρηνήσει 13 νεκρούς από πτώση ελικοπτέρων και προ τριετίας δύο συνάδελφοί μας κάηκαν ζωντανοί σε τροχαίο δυστύχημα με ασθενοφόρο στην Κρήτη».

Το αυτονόητο

Η εν λόγω υποχρεωτική ασφάλιση σε ασφαλιστική εταιρεία με δαπάνη του Δημοσίου, σύμφωνα με το άρθρο 5 του ν. 2194/94, αφορά γιατρούς, νοσηλευτές και διασώστες του ΕΚΑΒ που εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία με τα μέσα μεταφοράς επειγόντων περιστατικών (ελικόπτερα, αεροσκάφη, ειδικές κινητές μονάδες, ασθενοφόρα, πλωτά μέσα).

Η κάλυψη αυτή, που είναι αυτονόητη για ένα ευνομούμενο και πολιτισμένο ευρωπαϊκό κράτος, καταργείται νομοθετικά από 1/1/2016, σημειώνει ο Γ. Μαθιόπουλος.

Ετσι η πολιτεία, «μετά τις αλλεπάλληλες μισθολογικές περικοπές και τη δραστική υποβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου, μας επιβάλλει να εκτελούμε το έργο μας, αφήνοντάς μας ασφαλιστικά ακάλυπτους, επιδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό την έσχατη περιφρόνηση προς τους συναδέλφους μας που με αυτοθυσία και αυταπάρνηση προσφέρουν καθημερινά ανεκτίμητο και υψίστης σημασίας έργο στο κοινωνικό σύνολο παλεύοντας για τη διάσωση συνανθρώπων μας», προσθέτει.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: