29.12.15

Εντός της ημέρας η συμφωνία για τον Αστέρα της Βουλιαγμένης...


Σήμερα, Τρίτη αναμένεται να υπογραφεί η τελική συμφωνία για την παραχώρηση του Αστέρα Βουλιαγμένης ανάμεσα στο...
Jermyn Real Estate Fund IV – το ενδιαφερόμενο σχήμα - τον ΤΑΙΠΕΔ και την Εθνική Τράπεζα.

Η νέα συμφωνία είναι συμβατή με τον ΣτΕ το οποίο έκρινε τον περασμένο Μάρτιο ως μη νόμιμο το προεδρικό διάταγμα για την ανάπλαση της έκτασης. Βέβαια, θα κριθεί ξανά όταν ολοκληρωθεί η εξέτασή του από το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο το οποίο και θα πάρει την αποφαση για τη νομιμότητά του αναθεωρημένου ΕΣΧΑΔΑ.

Αντί των 100 κατοικιών, το νέο σχέδιο προβλέπει το πολύ 13 πολυτελείς βίλες, χωρίς ωστόσο να μειώνεται το κόστος, αφού θα παραμείνει στα 400 εκατ. ευρώ.

Η συγκεκριμένη έκταση περιλαμβάνει σημαντικό τμήμα της χερσονήσου Μικρό Καβούρι στη Βουλιαγμένη, και συγκεκριμένα τρεις ξενοδοχειακές μονάδες, δύο ιδιωτικές παραλίες και μία μαρίνα.

Αναλυτικότερα, αφορά το Arion Resort & Spa που διαθέτει 123 κλίνες, 58 μπανγκαλόους, εστιατόρια, καταστήματα, υπαίθρια πισίνα και συνεδριακό κέντρο αλλά και το Westin Hotel Athens που αποτελείται από 162 κλίνες, αίθουσα γυμναστηρίου, εστιατόρια και μπαρ, καταστήματα και συνεδριακό χώρο.

Ακόμη η έκταση καλύπτει όμορο ακίνητο του ΕΟΤ. Ειδικότερα, εκεί βρίσκεται το πρώην ξενοδοχειακό συγκρότημα "Αφροδίτη" που καλύπτει σε συνολική επιφάνεια περίπου 20,1 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων και διαθέτει αναξιοποίητη έκταση. Το "Αφροδίτη" είναι κλεστό, με την ανακαίνισή του βρίσκεται μέσα στη συμφωνία. Οι προδιαγραφές αξιοποίησής του προβλέπουν τη δημιουργία 148 δωματίων, όπως και την μετατροπή ορισμένων από τις κλίνες σε πολυτελείς σουίτες. Ακόμη, η παραλία του Αστέρα καλύπτει 1.600 μέτρα ακτογραμμής και συγκεκριμένα η παραλία που βρίσκεται στα χέρια του ΕΟΤ εκτείνεται σε 2.100 μέτρα ακτογραμμής.

Ως προς τη μαρίνα, θα δοθεί για 40 χρόνια στον επενδυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: