4.12.15

Βούτσης: «Αν περιμένετε να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ...

Βούτσης: το πολιτικό σύστημα να συναινέσει για χρέος, συντάξεις, εργασιακά και προσφυγικό
 …άστα καλύτερα να πάνε στο διάολο».
-«Σενάρια επιστημονικής φαντασίας» όσα ακούγονται για σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης.
 Να αποβάλει τον «πολιτικό επαρχιωτισμό» κάλεσε την αντιπολίτευση ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης προκειμένου να αναζητηθούν ευρύτερες συναινέσεις σε τέσσερα βασικά «καυτά» ζητήματα: τις συντάξεις, τις εργασιακές σχέσεις, το χρέος και... το προσφυγικό.

Χαρακτήρισε δε «σενάρια επιστημονικής φαντασίας» όσα ακούγονται για σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης τα οποία υποκινούνται από «κέντρα της διαπλοκής». Ο ίδιος, υποστήριξε ότι μετά τον «πρώτο πόλεμο» που δέχθηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατά την πρώτη περίοδο διακυβέρνησης, «συντελείται σήμερα ο δεύτερος πόλεμος από την διαπλοκή που δεν θέλει να χάσει τα συμφέροντά της και βάζει ή επιχειρεί να βάλει το πολιτικό σύστημα ως πιόνι προάσπισης των συμφερόντων της».

Απαντώντας δε σε όσους αναμένουν – όπως είπε – να «πέσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» χρησιμοποίησε την εξής φράση: «Αν περιμένετε …άστα καλύτερα να πάνε στο διάολο».

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης για τον κρατικό προϋπολογισμό υποστήριξε πως υπάρχει «πεδίο ευρύτερης συνεννόησης» στα εξής θέματα: 

-          Στο προσφυγικό που έχουν εντοπιστεί συμπτώσεις.

-          Στις συντάξεις: «Είπε ο πρωθυπουργός να υπάρξει συμφωνία ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις. Και να αναζητηθούν οι λύσεις, οι κουμπαράδες από όπου μεσομακροπρόθεσμα θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του ασφαλιστικού. Με ποιο κουμπαρά θα βρεθούν λύσεις; Γιατί δεν κάνετε γόνιμη συζήτηση πάνω σε αυτό; Τι περιμένετε; Να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ και να έρθει η ΝΔ να κάνει.. άστα να πάνε στο διάολο».

-          Εργασιακές σχέσεις: «Υπάρχει η απαίτηση για απελευθέρωση απολύσεων. Μπορεί να γίνει αρραγές μέτωπο για να έρθουν ξανά οι Συλλογικές Συμβάσεις και να φύγουμε από τον εργασιακό μεσαίωνα; Πείτε το. Από όλες τις πτέρυγες.»

-          Χρέος: «Όλοι έχουμε καταλάβει ότι δεν είναι βιώσιμο. Συμφωνούμε σε αυτό; Πάμε μαζί σε αυτό για την απομείωση του χρέους. Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό!»

Τέλος, υποστήριξε ότι η ενδιάμεση έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας που κατατέθηκε σήμερα στην Βουλή αφήνει «νότα αισιοδοξίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: