30.12.15

Νίκησε η ανθρωπιά, ηττήθηκε η φτώχεια...


Σπάνια λήγει ένας αγώνας ποδοσφαίρου με όλους νικητές, αλλά αυτό συνέβη στο χθεσινό φιλικό ανάμεσα στην...
ΑΕΚ και την Εθνική Αστέγων (για την Ιστορία και μόνο, έληξε 6-1 με... ηττημένους τη φτώχεια, τον ρατσισμό και τις εξαρτήσεις) που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής. Για πρώτη φορά μια ομάδα της Superleague με ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές βρέθηκε αντιμέτωπη με μια ομάδα ερασιτεχνών, αλλά πρωταθλητών της ζωής και του γηπέδου καθώς στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο στην Ολλανδία αναδείχθηκαν πρωταθλητές στην κατηγορία τους και στο fair play.


Οι φίλαθλοι χειροκρότησαν τη φιλοξενούμενη ομάδα και τη συγκινητική προσπάθειά της, ενώ το μήνυμα «αγοράζουμε το περιοδικό “σχεδία” από τους πωλητές με τα κόκκινα γιλέκα» ακουγόταν συχνά από τα μεγάφωνα του Σταδίου. Πολλοί φίλοι της ΑΕΚ θυμήθηκαν το 1999 όταν ο «δικέφαλος» είχε δώσει φιλικό αγώνα αντιπολεμικού χαρακτήρα με την Παρτίζαν στο δοκιμαζόμενο Βελιγράδι.

Ανάμεσα σε όσους τίμησαν την πρωτοβουλία «Γκολ στη φτώχεια» ήταν ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης, ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αττικής, Γιώργος Καραμέρος, και ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου.



«Νομίζω ότι τέτοιες πρωτοβουλίες πρέπει να πολλαπλασιαστούν. Ο κόσμος πρέπει να συμμετάσχει, διότι για τη χώρα μας στην κρίση που βρίσκεται και με το προσφυγικό, δείχνουν την ανθρωπιά μας, την αξιοπρέπεια με την οποία αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα και το πόσο σεβόμαστε την ανθρώπινη ζωή. Ελπίζω και πιστεύω ότι με το νέο έτος θα ξεπεραστούν οι δυσκολίες και θα μπει η χώρα σε μια νέα τροχιά», μας είπε ο υπουργός Επικρατείας, κ. Φλαμπουράρης.



Οι πραγματικοί πρωταγωνιστές όμως ήταν οι πακτες της Εθνικής Αστέγων, που όπως τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Καραμέρος, «βρήκαν συμβολικά για μια βραδιά ένα κεραμίδι στο μεγαλύτερο στάδιο της χώρας». Ο σκόρερ της ομάδας, Αντώνης Ταφίλης, κάνει λόγο στην «Εφ.Συν.» για μια φοβερή εμπειρία και μια γιορτή που πρέπει να επαναληφθεί γιατί δείχνει ότι «είμαστε όλοι ίδιοι». «Δεν τους φοβηθήκαμε, αλλά πρόκειται για μια μεγάλη ομάδα, κάναμε ό,τι καλύτερο», σχολίασε ακόμη για το ματς. Δευτερευούσης σημασίας χαρακτήρισε το σκορ ο προπονητής της Εθνικής Αστέγων, Γιάννης Κώτσος, που τόνισε ότι οι παίκτες του χάρηκαν κάθε στιγμή και ελπίζει να επαναληφθούν ανάλογες πρωτοβουλίες ώστε να ευαισθητοποιηθεί περισσότερο ο κόσμος για το πρόβλημα των αστέγων.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: