28.12.15

Ντομπρόβσκις: Η Ελληνική κρίση ειναι ενα μεμονωμένο περιστατικό...

 
Δεν επρόκειτο για ευρωπαϊκή κρίση...
Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, έστειλε μήνυμα προσήλωσης στις μνημονιακές δεσμεύσεις προς την ελληνική κυβέρνηση, λέγοντας, πως, η Ελλάδα είναι στο σωστό δρόμο, αλλά...
υπάρχουν «εκκρεμότητες» που πρέπει να τακτοποιηθούν.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Die Welt, τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται στον σωστό δρόμο, αλλά θα πρέπει να συνεχίσει να εφαρμόζει τα συμφωνηθέντα με τους δανειστές, καθώς υπάρχουν ακόμη ανοικτά θέματα, όπως το συνταξιοδοτικό.

Αναφερόμενος στη στάση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, εκτίμησε ότι «θα συνεχίσει να συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα - συμβάλλοντας και οικονομικά», ξεκαθαρίζοντας πάντως πως αυτό είναι απόφαση του Ταμείου και μόνο.

Ερωτηθείς για το αν η ελληνική κρίση έθεσε σε κίνδυνο την Ευρωζώνη, απάντησε αρνητικά και τόνισε πως επρόκειτο για μεμονωμένο περιστατικό. «Δεν επρόκειτο για ευρωπαϊκή κρίση, αλλά για ελληνική κρίση. Οι συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση ήταν σαφώς περίπλοκες και συνοδεύτηκαν από σκληρές εκφράσεις και υποσχέσεις που δεν υλοποιήθηκαν. Όμως η ελληνική κρίση ήταν μεμονωμένη υπόθεση. Η σταθερότητα της Ευρωζώνης δεν ετέθη ποτέ εν αμφιβόλω».



Δεν υπάρχουν σχόλια: