8.12.15

Το μαγαζί της κυρίας Μαρίας...

Επεισόδια στα Εξάρχεια

Αντα Ψαρρά

Κάηκε προχθές στα Εξάρχεια στο πλαίσιο του «άγριου Δεκέμβρη» ένα μαγαζί ρούχων πάνω στη Θεμιστοκλέους.

Για προβοκάτσια από...
4 ασφαλίτες που το έκαψαν επίτηδες, με την Πυροσβεστική να αργεί επίτηδες να έρθει, έγραψαν χθες ιστολόγια του αναρχικού αντιεξουσιαστικού χώρου.

Κάψανε σε «ζωντανή σύνδεση» οι κουκουλοφόροι μαγαζί στο αυτόνομο κράτος των Εξαρχείων, ισχυρίζονται δημοσιογράφοι και κανάλια εμπλουτίζοντας την είδηση με τις μολότοφ που βρέθηκαν στου Στρέφη.

Γεγονός είναι ότι το μαγαζί κάηκε, ότι οι μολότοφ και τα δακρυγόνα μονοπώλησαν, ως συνήθως, την προχθεσινή ημέρα κι ότι συνελήφθησαν κυρίως ανήλικοι. Τα «κέρδη» και τις «ζημιές» θα τις αποτιμήσει το κράτος και τα δικά του φερέφωνα, όπως θα τα αποτιμήσουν και οι υπερασπιστές του προχθεσινού «άγριου Δεκέμβρη».

Ολοι οι υπόλοιποι θα θυμόμαστε την άγρια εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και το απίστευτο κύμα εξέγερσης που ξεσηκώθηκε τότε σε όλη τη νεολαία που ξεπέρασε τον φόβο και την απραξία και κατέβηκε στους δρόμους ζητώντας ξανά όλα όσα της στερούν, όπως στέρησαν τη ζωή του Αλέξη.

Παρόμοια κινήματα και εξεγέρσεις δεν αναπαράγονται όμως ούτε από επετείους ούτε από αφιερώματα ούτε από προαναγγελίες βίας. Μπορεί να είναι ένας εύκολος τρόπος για λίγους ή και πολλούς να θυμίσουν με εκρηκτικό τρόπο τη στράτευσή τους, όπως και για το σύστημα να ανακυκλώσει αποτελεσματικά την απέχθειά του για τα κινήματα της νεολαίας, αλλά όλα αυτά δεν πάνε ούτε ένα βήμα παρακάτω από το καμένο μαγαζί της κυρίας Μαρίας ή από ένα «απαλλοτριωμένο» ΑΤΜ.

Προφανώς και σε μας τους μεγαλύτερους δεν μας πέφτει λόγος αλλά σε όλους ίσως πέφτει έστω λίγη σκέψη. Ειδικά τώρα που μπροστά μας υπάρχει το φάσμα των ανυπεράσπιστων προσφύγων και η ρατσιστική εναντίον τους προπαγάνδα.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: