10.11.11

To κίνημα της "Τράτας"...


Στην ταβέρνα «Τράτα», στο κέντρο της Αθήνας, μαζεύτηκαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αργά το βράδυ της Τετάρτης και αποφάσισαν να συγγράψουν την επιστολή, με την οποία ζητούσαν άμεση λύση, αλλιώς, όπως έλεγαν, «θα... υποβάλλουμε τις παραιτήσεις μας».

Στην αρχή, στην ταβέρνα προσήλθαν τέσσερις με πέντε βουλευτές, ακολούθησε ένας γύρος τηλεφωνημάτων και μέσα σε μια ώρα, στο μαγαζί είχε φτάσει η μισή ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Περίπου 50 βουλευτές από όλες της πτέρυγες του κόμματος. Στο σημείο μάλιστα έφταναν και οι κ.κ. Μάρκος Μπόλαρης και Ιωάννης Δριβελέγκας από τα υπουργεία τους. Μεταξύ της παρέας ήταν και οι κ.κ. Σπυροπάνος Μαργέλης, Νίκος Τσώνης, Σάββας Εμινίδης και Βασίλης Γιουματζίδης, Πυθαγόρας Βαρδίκος και Γιάννης Βλατής

Αμέσως ξεκίνησαν οι ζυμώσεις. Οι βουλευτές αν και με διαφορετικές φιλοδοξίες ο κάθε ένας - οι «βενιζελικοί» επιθυμούσαν μια λύση με Βενιζέλο πρωθυπουργό και Παπαδήμο αντιπρόεδρο κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, οι «προεδρικοί» και όσοι ταυτίζονται με τους Λοβέρδο, Ραγκούση, Διαμαντοπούλου προέκριναν την λύση Παπαδήμου - κατέληγαν σε μια κοινή συνισταμένη : να βρεθεί άμεσα λύση.

Τελικά, ομόφωνα κατέληξαν στο να αποφύγουν την ονοματολογία, να μην προτείνουν δηλαδή συγκεκριμένο πρόσωπο για πρωθυπουργό, αλλά να ξεκαθαρίσουν, ότι εάν δεν βρεθεί «ισχυρή προσωπικότητα γα πρωθυπουργός» τότε «θα υποβάλλουμε τις παραιτήσεις μας».
apospasma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: