29.11.11

Στον δρόμο που χάραξε το ALTER και το STAR ; ...

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι !! ...
Το ALTER παρασύρει όπως φαίνεται και το STAR CHANNEL. Μόλις μία μέρα πριν καταβληθεί η μισθοδοσία στο προσωπικό ανακοινώθηκε πως το κανάλι δεν έχει ρευστό για να πληρώσει.!!
Η επίσημη δικαιολογία είναι πως οι...

τράπεζες δεν σπάνε τις επιταγές των διαφημιστικών εταιριών ,αφού υπαρχει το προηγούμενο του ALTER που τις έβαλε μέσα.Το άσχημο για τους εργαζόμενους είναι πως δεν... τους είπαν πότε θα τους πληρώσουν.Το άφησαν ανοιχτό λέγοντας "την άλλη εβδομάδα και αν...".
Τώρα σε ότι αφορά τη δικαιολογία του καναλιού,που τα ρίχνει στις τράπεζες,η μισθοδοσία γίνεται μέσω της τράπεζας Πειραιώς στην οποία όμως φαίνεται να είναι μέτοχος μέσω χρηματιστηρίου η οικογένεια Βαρδινογιάννη.Δηλαδή η μία εταιρία (τράπεζα), δεν καλύπτει τις ανάγκες ρευστότητας της άλλης (STAR) και ας είναι και οι δύο των ιδίων συμφερόντων.
Και καλά αυτό να ακούγεται σε κάποιους λογικό αφού μιλάμε για δύο διαφορετικές επιχειρήσεις.Να υποθέσουμε ότι το ίδιο πρόβλημα ρευστότητας θα αντιμετωπίσουν άμεσα και τα άλλα κανάλια MEGA,ALPHA και ΑΝΤ1 αφού με επιταγές των ίδιων διαφημιστικών εταιριών πληρώνουν και αυτά;
Εντύπωση πάντως στους εργαζόμενους προκάλεσε το γεγονός ότι, δεν ενημερώθηκαν από την διοίκηση αλλά από τον εκπρόσωπο των εργαζομένων και συγκεκριμένα των δημοσιογράφων. Ενώ σε άλλες περιπτώσεις ο κ.Πάνος Κυριακόπουλος τους βομβάρδιζε με email για να τους πείσει πως πρέπει να δεχτούν μειώσεις μισθών ή πως έχει δίκιο στην κόντρα που έχει ανοίξει με την ΕΤΙΤΑ τονίζοντας πάντα προς τους εργαζόμενους "να μην φέρουν την κρίση στο σπίτι τους".
Τώρα όμως , σε μια τόσο σοβαρή κατάσταση ,μέχρι στιγμής ,δεν έχει μεφανιστεί."Άφησε μάλιστα στο σκοτάδι" ακόμη και τον διευθυντή ενημέρωσης του σταθμούς Σταμάτη Μαλέλη, οποίος μιλώντας στους εργαζόμενους είπε, πως και αυτός ενημερώθηκε πριν από λίγο.
Πολλοί πάντως από τους εργαζόμενους πιστεύουν, πως η οικογένεια Βαρδινογιάννη δεν έχει ενημερωθεί και πως αυτή είναι μια κίνηση της διοίκησης του σταθμού ,προκειμένου να πιέσει για να περάσουν κάποιες απολύσεις που θέλει να κάνει, για να μειώσει τα έξοδα.
Εξάλλου η οικογένεια Βαρδινογιάννη είναι παγκοσμίως γνωστή τόσο για την ρευστότητά της όσο και για την φερεγγυότητά της και την αλληλεγγύη που δείχνει απέναντι στους εργαζόμενους που απασχολεί στις επιχειρήσεις της. Γι αυτό άλλωστε και οι εργαζόμενοι στο STAR το καλοκαίρι που πέρασε δέχτηκαν οικειοθελώς και χωρίς να "ανοίξει μύτη" μειώσεις στους μισθούς τους, που μεσοσταθμικά κυμάνθηκαν στο 15%.


thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: