30.11.11

Το πόρισμα καίει τους γιατρούς του «Αγία Σοφία»...


Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η διαμάχη μεταξύ του υπουργείου Υγείας και των παιδοκαρδιοχειρουργών του «Αγία Σοφία», η οποία ξέσπασε τον περασμένο μήνα μετά τις ... καταγγελίες του Ανδρέα Λοβέρδου, ότι γιατροί της συγκεκριμένης κλινικής μετέφεραν τις διαμάχες τους ακόμη και μέσα στα χειρουργεία, με αποτέλεσμα τα παιδιά να ξυπνούν από τη νάρκωση και να μην έχει γίνει επέμβαση.

Ο υπουργός Υγείας προειδοποίησε χθες πως όσοι επιχειρούν να υποστηρίξουν τους επίορκους γιατρούς «δεν απευθύνονται σε πολιτικά αφελείς» και τόνισε ότι θα εξαντλήσει κάθε έννοια αυστηρότητας σχετικά με το θέμα.

Το πόρισμα της διοικητικής εξέτασης -είπε- επιβεβαίωσε την καταγγελία ότι οι καρδιοχειρουργοί φιλονικούσαν στο χειρουργείο, πάνω από το ναρκωμένο σώμα ενός παιδιού, το οποίο συνήλθε πριν καν ξεκινήσει η επέμβαση.

Οι χειρουργοί του τμήματος κάνουν λόγο για έναν άνευ προηγουμένου διασυρμό, τον οποίο υφίστανται επί έναν μήνα από τον υπουργό Υγείας και άλλους αρμοδίους. Επισημαίνουν ότι η δυσλειτουργία του παιδοκαρδιοχειρουργικού κέντρου του «Αγία Σοφία» δεν οφειλόταν σε έλλειμμα επιστημονικής συνεργασίας μεταξύ των γιατρών, αλλά στην υποστελέχωση του κέντρου, με κύρια ευθύνη της διοίκησής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: