30.11.11

Ζητούνται αποτυχημένοι...


Την καραμέλα του Κωστάκη του κουρασμένου πιπιλάει ο Γιωργάκης ο αντιεξουσιαστής. Το κύριο αρνητικό της κυβέρνησης του ήταν ότι έπρεπε να πάει πιο γρήγορα.
Σημειωτέον ότι οι πολιτικές τους ήταν ενάντια στους μισθοσυντήρητους και τους συνταξιούχους.
Δηλαδή ο...
Γιωργάκης λυπάται που δεν κατάφερε πιο γρήγορα να μας ξαποστείλει όλους. Γιατί κάτι θετικό δεν έκανε. Έστω και με αργούς ρυθμούς ρε παιδάκι μου…

Έρχεται και ο διαχρονικός αντιπρόεδρος και λέει ότι οι υπουργοί οικονομικών της λαοπρόβλητης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ απέτυχαν.

Ο ένας εκ των οποίων είναι ακόμα υπουργός οικονομικών. Και ο άλλος παριστάνει τον υπουργό περιβάλλοντος.

Εν ολίγοις. Έχουμε μια κυβέρνηση που... απέτυχε, μια κυβέρνηση που συνεχίζει με τα ίδια πρόσωπα (συν τον αντιπολιτευόμενο Σαμαρά και τον μπουμπούκο υπουργό) να ακολουθεί τον ίδιο αποτυχημένο δρόμο και τον αντιπρόεδρο να κάνει κρίσεις.

Και κανείς από όλους αυτούς δεν διανοήθηκε ότι ως αποτυχημένοι (χρόνια τώρα) θα έπρεπε το λιγότερο να παραιτηθεί. Αλλά μόνο η απλή λογική παραιτείται σε τούτη τη χώρα.

Πόσα να αντέξει και η λογική. Κλατάρει.

Όλο αυτό το τσούρμο που παριστάνει τους σωτήρες, αφού μας έφερε στην καταστροφή, αφού έχει διαλύσει το σύμπαν, θα έρθει σε λίγο καιρό να μας ζητήσει να το ξαναψηφίσουμε σαν να μην τρέχει τίποτα.

Ο Καρατζαφέρης είπε ότι θα φύγει από την δημοκρατικότατη και νομιμότατη κυβέρνηση αν δεν κάνει τα χατίρια των ταξιτζήδων.

Σίγουρα δεν θα φύγει. Ή πρόκειται για μία ακόμα κωλοτούμπα και λαϊκισμό προς την κίτρινη φυλή (και καλά εγώ παλεύω για τα δίκαια αιτήματα σας) ή ξέρει ότι το νέο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει μέσα τα αιτήματα των ταξιτζήδων. Οπότε θα λέει ότι με την δική του πίεση δικαιώθηκε ο αγώνας τους και δοξάστε με, αλληλούια.

Και όμως, υπάρχει ένα 5% που τον πιστεύει. Προφανώς αυτό το ποσοστό έχει μνήμη χρυσόψαρου, αλλιώς θα είχε σαλέψει από τις άπειρες κωλοτούμπες.

Ή είναι λοιπόν χωρίς μνήμη ή είναι σαλεμένοι. Για συνειδητοί ψηφοφόροι μάλλον δεν κάνουν.

Η υπεύθυνη αριστερά (όπου υπεύθυνη αριστερά είναι αυτή που θέλει δεξιά πολιτική αλλά να βάζουμε και λίγο συναίσθημα) ονειρεύεται τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. Τους απογοητευμένους.

Και επειδή δεν θέλει να χάσει το κελεπούρι που λέγεται ΠΑΣΟΚ ζητάει και συγκυβέρνηση. Με προγραμματική σύγκλιση βεβαίως.

Όπου σύγκληση θα είναι δυο τρία υπουργεία και πολλά γιαούρτια.

Και την ώρα που στο ΠΑΣΟΚ οι φιλόδοξοι αρχηγοί είναι περισσότεροι από τους ψηφοφόρους του κόμματος στην Ευρώπη γίνεται ο κακός χαμός.

Η Μέρκελ μας ετοιμάζει ένα πανευρωπαϊκό κοστούμι όπου τα πάντα θα τα ελέγχει και θα τα καθορίζει η Γερμανία.

Ναι αλλά θα έχουμε ευρώ. Αν όχι εμείς (που δεν θα έχουμε έτσι κι αλλιώς), οι πολυεθνικές και οι τράπεζες.

Πότε θα γίνουν εκλογές; Ποτέ.

Γιατί το λέω; Γιατί εμπιστεύομαι αυτά που μας λένε οι κυβερνήτες. Είπαν λοιπόν ότι αυτή η κυβέρνηση του σωλήνα θα υπάρχει μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο της, δηλαδή να εφαρμοστεί η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου.

Αυτή η συμφωνία όμως έχει ήδη πεθάνει, οπότε δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ. Τηρώντας λοιπόν τις δεσμεύσεις ο Παπαδήμος θα παραμείνει εσαεί πρωθυπουργός. Αφού δεν θα έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία, τι να κάνει; Να φύγει;

Τσάμπα οι υπογραφές, τα γράμματα και τα δημοσιογραφικά άρθρα;

Σε λίγο καιρό πλέον θα μπορούμε πάλι να λέμε: Ένα φράγκο η βιολέτα τσιγκολελέτα….
γράφει ο Μικρός Φωκίων από το Μικρά Μεγάλα Εγκλήματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: