30.11.11

Πανεπιστήμιο δίνει υποτροφίες μόνο σε...παρθένες !...


Εκτός από καλούς βαθμούς και συστατικές επιστολές, οι φοιτήτριες που επιθυμούν να πάρουν υποτροφία για το πανεπιστήμιο της πόλης Μπο στη Σιέρα Λεόνε θα πρέπει να πληρούν ενός ακόμα κριτηρίου: Θα πρέπει να είναι – και να παραμείνουν μέχρι το τέλος των σπουδών τους – παρθένες.
Σύμφωνα με...
δημοτικό σύμβουλο της Μπο, στόχος αυτής της κίνησης είναι να μειωθούν οι ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες, ο αριθμός των οποίων αυξάνεται συνεχώς και σταθερά στη χώρα. «Η μέθοδος αυτή όχι μόνο θα βοηθήσει στην εξάλειψη της νεανικής εγκυμοσύνης, αλλά και επιπλέον θα οδηγήσει στην αύξηση των μορφωμένων γυναικών στη χώρα», πρόσθεσε ο σύμβουλος.
Ο ίδιος επισήμανε ότι το συμβούλιο θα προσλάβει γυναικείο ιατρικό προσωπικό που θα επιβεβαιώνει εάν μία κοπέλα είναι παρθένα, ώστε να καταφέρει να πάρει υποτροφία για σπουδές πέντε χρόνων.
Η απόφαση έχει προκαλέσει αντιδράσεις τόσο από γονείς, οι οποίοι θεωρούν απαράδεκτο να πρέπει να υποστούν τέτοια δοκιμασία για μια υποτροφία οι κόρες τους, όσο και από ανθρωπιστικές οργανώσεις που κάνουν λόγο για για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων...
http://newsmessinia.blogspot.

Δεν υπάρχουν σχόλια: