30.11.11

Απόρρητη έκθεση προειδοποιεί για κίνδυνο χρεοκοπίας της Ιταλίας...


Επιμένουν τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για διαπραγματεύσεις της Ιταλίας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σχετικά με την παροχή οικονομικής βοήθειας, ύψους 400 δισ.ευρώ.

Συγκεκριμένα, το Reuters υποστηρίζει ότι... οι συζητήσεις ΔΝΤ και Ιταλίας για οικονομική στήριξη της χώρας έχουν ενταθεί από τη στιγμή που η Γερμανία διευκρίνισε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δεν μπορεί να βοηθήσει απευθείας την Ιταλία.

Ωστόσο, σύμφωνα με το πρακτορείο, η Ιταλία δεν πρόκειται να καταθέσει επίσημο αίτημα για οικονομική βοήθεια, πριν η νέα κυβέρνηση, υπό το Μάριο Μόντι, καταθέσει το προσχέδιο του προϋπολογισμού.

Εν τω μεταξύ, στο φως έρχεται απόρρητη έκθεση από την ΕΚΤ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία παρουσιάστηκε στο Eurogroup και προειδοποιεί για κίνδυνο χρεοκοπίας της ιταλικής οικονομίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian.

Σύμφωνα με την Guardian, η έκθεση κάνει λόγο για «καταστροφικές συνέπειες» που θα έχει ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ιταλίας για το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα αλλά και για άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές οικονομίες, όπως της Γερμανίας και της Ισπανάις.

Στην ίδια έκθεση αναφέρεται ότι ο νέος Ιταλός πρωθυπουργός Mario Monti χρειάζεται να προχωρήσει σε βαθύτερες τομές στο εσωτερικό του μέτωπο, μεταξύ άλλων και στο ζήτημα της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: