30.11.11

Το «κυνήγι» του ΣΔΟΕ για 250 μεγαλοοφειλέτες στην Κρήτη...


Το μεγάλο «κυνήγι» του ΣΔΟΕ για τον εντοπισμό μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου έχει αρχίσει εδώ και αρκετές ημέρες. «Πρωταγωνίστρια» της φοροδιαφυγής η Κρήτη, με 250 τουλάχιστον περιπτώσεις οικονομικής εξαπάτησης του ελληνικού Δημοσίου και «κρυφές» καταθέσεις που ... ξεπερνούν τα 40 εκατομμύρια ευρώ.

Χαρακτηριστική η περίπτωση ενός αγρότη από την Κρήτη, ο οποίος δήλωνε μηδενικό εισόδημα, ενώ είχε στον λογαριασμό του 180.000 ευρώ!

«Φύλο και φτερό» έχει αποφασίσει να κάνει η οικονομική αστυνομία Κρήτης τους τραπεζικούς λογαριασμούς Κρητικών, ενώ οι έρευνές τους εστιάζονται κυρίως στο Ηράκλειο Κρήτης, στο οποίο η φοροδιαφυγή «αγγίζει» το κόκκινο.

Σύμφωνα με το Διευθυντή του ΣΔΟΕ Κρήτης Στέλιο Λαντζουράκη, οι λογαριασμοί των 250 ελεγχόμενων Κρητικών «ανοίχτηκαν« εντός του 2011 ενώ ήδη έχουν δεσμευθεί και «ξεσκονίζονται» οι λογαριασμοί 25 υπόπτων για φοροδιαφυγή.
Γιατροί, φαρμακοποιοί, μεγαλοεπιχειρηματίες της Κρήτης και ιδιοκτήτες χώρων εστίασης βρίσκονται στη «μαύρη λίστα» του ΣΔΟΕ.

Η κατάσχεση των περουσιακών τους στοιχείων και η υπαγωγή τους στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κρήτης είναι θέμα χρόνου.
Αποφασίσθηκε μάλιστα, να εγκατασταθεί μόνιμα στην Κρήτη στέλεχος της Οικονομικής Αστυνομίας, προκειμένου να διελευκάνει τις υποθέσεις των μεγαλοφειλετών.

Η περίοδος χάριτος για φοροφυγάδες και μεγαλοφειλέτες του Δημοσίου φέρεται να λήγει στις 30 Νοεμβρίου, ενώ οι διωκτικές αρχές κάνουν λόγο για οργανωμένο έγκλημα φοροδιαφυγής και δεσμεύονται για πλήρη κάθαρση της Κρήτης από φαινόμενα μη φορολογικής συμμόρφωσης.
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: