30.11.11

Από Δεκέμβριο ασύμφορο το επάγγελμα του υπουργού


«Θα λογοδοτούν οι σπάταλοι υπουργοί» λέει με λίγα λόγια το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που προβλέπεται να κατατεθεί στη Βουλή μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, υπό τις οδηγίες της τρόικας.
Με άλλα λόγια, σε περίπτωση που διαπιστωθεί κακοδιαχείριση, υπέρβαση δαπανών από την Επιτροπή της Βουλής, ο «άτακτος» υπουργός θα...

μπορεί να παραπεμφθεί για παράβαση καθήκοντος και απιστία, χωρίς να αποκλείονται και οι ποινικές κυρώσεις που ενδέχεται να φθάνουν μέχρι και τη δήμευση της περιουσίας του.
Στη νέα ελληνική (;) πραγματικότητα που διαμορφώνεται, αρχίζει να διαφαίνεται πως οι απόλυτοι οικονομικοί άρχοντες μιας αλλοτινής εποχής, όχι τόσο μακρινής, θα κληθούν να παίξουν τον ρόλο που ήταν υποχρεωμένοι εξαρχής να υπηρετούν χωρίς παρεκκλίσεις. Κι αν σήμερα αυτό έχει ως αφετηρία την κορυφή της πυραμίδας του πολιτικού συστήματος, αύριο στα χαμηλότερη πολιτική διαστρωμάτωση, άραγε τι επιπτώσεις θα έχει;
Όπως και να το δει κανείς, άλλο είναι να μπαίνει φρένο στις ελέω υπουργού υπέρογκες χορηγίες σε συλλόγους της εκλογικής του περιφέρειας και άλλο να ελέγχονται οι άπειρες κατατμήσεις ελέω δημάρχου στις προμήθειες του Δήμου, που επαναλαμβάνονται χωρίς τσίπα με τον ίδιο τίτλο και την ίδια αιτία.
Πάντως, η αρχή γίνεται…
http://www.lakonikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: