10.11.11

Σήμερα η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης...


Στην διάρκεια του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, που διεξάγεται αυτή την ώρα στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να υποβάλει τόσο την δική του παραίτηση όσο και των μελών του υπουργικού συμβουλίου τις οποίες ήδη έχει... στην διάθεσή του. Αμέσως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον κ. Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος βρίσκεται ήδη στο Προεδρικό Μέγαρο. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, οι παραιτήσεις και η εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης θα εγγραφούν στο ίδιο Προεδρικό Διάταγμα, προκειμένου να μην υπάρξει και τυπικά κενό εξουσίας.

Επιπροσθέτως, και σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, πολιτικοί αρχηγοί και Παπαδήμος έχουν συμφωνήσει σε εκείνα τα πρόσωπα που θα ηγηθούν των υπουργείων. Αρα, δεν αποκλείεται το νέο κυβερνητικό σχήμα να ορκιστεί σήμερα. Να σημειωθεί ότι ο αρχιεπίσκοπος ανέβαλε σήμερα προγραμματισμένο ταξίδι.

Παράδοση – παραλαβή και ψήφο εμπιστοσύνης το Σαββατοκύριακο

Πιθανότατα, το πρωί της Παρασκευής και με συνοπτικές διαδικασίες θα πραγματοποιηθεί η παράδοσης – παραλαβής των υπουργείων, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της Βουλής, το Σάββατο θα ξεκινήσουν στην Ολομέλεια οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης. Να σημειωθεί ότι η διαδικασία διαρκεί έως και τρεις ημέρες και τα μεσάνυχτα της Τρίτης στήνονται οι κάλπες που θα δείξουν εάν η κυβέρνηση έχει την εμπιστοσύνη των βουλευτών.

Αναμένεται όμως η όλη διαδικασία να τελειώσει τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων το ενδιαφέρον θα εστιαστεί στις ομιλίες του κ. Παπαδήμου και των νέων υπουργών.

Πάντως, επιθυμία όλων είναι από την ερχόμενη Δευτέρα, η Ολομέλεια της Βουλής να ξαναμπεί σε κανονικούς νομοθετικούς ρυθμούς προκειμένου να ψηφιστούν τα επίμαχα νομοσχέδια όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: